Hortensia annabelle

Wegens extreme voorjaarsdrukte zijn we genoodzaakt om het minimale bestelbedrag te verhogen naar 75 EURO
Wij hopen op uw begrip voor deze situatie.

Momenteel moet u rekening houden met een levertijd van maximaal 10 werkdagen, dit geldt ook voor bestellingen die zijn geplaatst in het weekend van 21-22 maart.
Wij doen natuurlijk onze uiterste best om uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hortensia Annabelle met haar spectaculaire bloemen

Hortensia Annabelle is afkomstig uit Noord-Amerika. Deze plant is erg gewild vanwege de volle bloemen. Deze hortensia kan 1,50 meter hoog worden en kan tot wel 30 cm ronde bollen met witte bloemen produceren. De kleur verandert later in het jaar naar lichtgeel. De plant is heel goed te combineren met vaste planten zoals lavendel.

De kracht van Hortensia Annabelle

In tegenstelling tot andere hortensia’s bloeit deze zelfs na een extreem koude winter nog. Dit komt doordat de bloemknoppen pas worden gevormd in het voorjaar. In het centrum van deze hortensia kun je vaak kleine vruchtbare bloemen vinden en aan de rand gekleurde steriele bloemen. Naast dat deze plant er mooi uitziet heeft deze plant ook nog een functie. De hortensia annabelle lokt insecten naar de bloemen in het midden. De plant is ziektevrij en heeft relatief weinig verzorging nodig. De plant geeft zelf ook goed aan wanneer hij water nodig heeft. De bladeren gaan dan slap hangen. Het maakt niet uit wanneer u de bloemen afknipt, dit kan in september maar ook pas vanaf maart.

Nieuwe soorten

Omdat deze hortensia zo geliefd is vindt er veel onderzoek plaats om nieuwe soorten uit te vinden. Sinds een aantal jaar zijn er twee nieuwe varianten ontstaan. De Strong Annabelle en de Pink Annabelle zijn de nieuwste aanwinsten. De namen zeggen het al, de Strong Annabelle kenmerkt zich door hardroze bloemen en de Strong Annabelle kenmerkt zich door stevige stengels die nauwelijks doorbuigen. De takken van Strong Annabelle zijn iets korter en de bloemen zijn wat opener waardoor er minder water opgenomen wordt. Het knakken van de stelen komt daardoor niet voor. Deze variaties zijn naast Hortensia Annabelle bij ons te bestellen via de webshop. Hortensia Annabelle kopen is een echte aanrader en het zeker waard.