IJsbloem

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De vrolijk gekleurde IJsbloem

De IJsbloem staat bekend onder de botanische naam Delosperma. Er is de algemene Delosperma en hiervan zijn vele cultivars van uitgekomen. De IJsbloem is een laagbloeier en kan daarom heel goed dienen als bodembedekker. Gemiddeld zal de IJsbloem tussen de 10 en 50 centimeter hoog worden. Ook in rotstuinen doet een IJsbloem het altijd goed. Ze groeien namelijk het liefste in de volle zon, in droge grond en de hitte heeft geen invloed op de plant. De bloemen van de IJsbloem zijn altijd zeer aanwezig door de leuke soms felle kleurstellingen. De vorm van de bloem zal veel mensen bekend voorkomen, hij lijkt namelijk sterk op de bloem van de Margriet.

Een soort IJsbloem kopen die u bevalt

De Delosperma Cooperi is één van de bekendere soorten IJsbloemen. Deze prachtige plant met paarse bloemen wordt maar 10 centimeter hoog en is hierdoor een uitstekende bodembedekker. Het beste kunt u deze IJsbloem wat hoger planten, zodat water voldoende kan worden afgevoerd. Hier zijn ze namelijk gevoelig voor. De bloeitijd van de Delosperma Cooperi is van mei tot juli. Wilt u een meerkleurige IJsbloem kopen, dan zit u goed met de Delosperma ´Fire Spinner´. Deze plant met een hoogte van 5 tot 10 centimeter, heeft bloemen in verschillende kleuren, zoals oranje, rood, roze en wit. Helemaal vrolijk wordt u van de prachtige roodgekleurde Delosperma ´Jewels Mix´. Dit is een heerlijke kleur waarmee u goed kale plekken in de tuin kunt vullen.

Een IJsbloem bestellen bij Het Groene Paradijs

Een IJsbloem bestellen zorgt er zeker voor dat u straks een tuin vol met kleur heeft. En hiervoor hoeft u niet eens meer de deur uit, want een mooie fleurige IJsbloem bestellen kan gemakkelijk online bij Het Groene Paradijs. Bekijk ons aanbod IJsbloemen in onze webshop en maak een keuze voor de soort die u het mooiste vindt. Met onze expertise in online verkoop van planten, kunt u al snel genieten van een vrolijke tuin.