Kogeldistel

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

De opvallende en altijd mooie kogeldistel in uw tuin

De Echinops, oftewel de kogeldistel is een altijd mooie en opvallende vaste plant in uw tuin. Dit komt vooral door de opvallende kogelvormige bloem die bloeit in de periode juni t/m september. Bij de meeste soorten kogeldistels is de kleur van de bloem paars of blauw. De kogelvorm wordt vormgegeven door kleine bloemetjes die één bol vormen. De kogedistel zal het altijd goed doen in een border, helemaal als u meerdere kogelsdistels bij elkaar plant. Pluk de bloemen van de kogeldistel en laat deze drogen. U heeft dan prachtige bloemen voor een droogboeket of andere decoratie.

Hoe is het onderhoud bij een kogeldistel kopen?

Aan het onderhoud heeft u bij een kogeldistel geen werk. De plant houdt van de zon, dus u kunt hem gerust in de volle zon of anders halfschaduw plaatsen. Wilt u meer diversiteit in uw tuin, dan is een kogeldistel kopen zeker een goed idee, want de altijd vriendelijke hommels zijn dol op de bloemen van deze plant. De kogeldistel is zeer goed winterhard, al verliest de plant in de winter wel zijn blad. In voorjaar groeit het blad vanzelf weer aan en dit is ook de beste periode om de plant te delen. Hierdoor verkrijgt u gemakkelijk meerdere exemplaren om uw borders er nog mooier uit te laten zien.

Een kogeldistel bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u een kogeldistel bestellen voor uw tuin? Dit is mogelijk bij Het Groene Paradijs. Bij ons kunt u online terecht voor diverse soorten kogeldistels, zoals de prachtige ´Blue Glow´ met de paarsblauw distels. Kogeldistels worden maximaal ongeveer 125 cm. hoog. Wij versturen de kogeldistel met een afmeting van 5 tot 10 cm. Zo heeft de plant alle tijd om aan uw grond te wennen en geniet u volop van het groeiproces. Maak in de webshop de keuze voor uw kogelsdistel, wij verzorgen dan een snelle levering.