Dwergvlinderstruik

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Benieuwd naar een laagblijvende vlinderstuik?

Dwergvlinderstruik is populair vanwege zijn lange pluimen met kleurrijke bloemen en hun vermogen om vlinders en nuttige insecten aan te trekken. Ze bloeien in de lente en zomer, maar de van nature aantrekkelijke vorm van de struik en het groenblijvende blad houden de struik interessant, zelfs als hij niet in bloei staat. Deze taaie vlinderstruiken verdragen verschillende omstandigheden en zijn winterhard in heel Europa.

Dwergvlinderstruik planten

Door een Dwergvlinderstruik op een optimale standplaats te planten, bent u minder tijd kwijt aan onderhoud. Kies een zonnige of gedeeltelijk schaduwrijke plek waar de grond goed gedraineerd is. Een bodem die constant nat is, stimuleert wortelrot. Wanneer een vlinderstruik wordt geplant in tuingrond van goede kwaliteit, heeft deze zelden bemesting nodig. Geef je vlinderstruik voldoende ruimte. Hoewel vlinderstruiken streng snoeien verdragen om een ​​kleinere maat te behouden, kunt u de tijd die u aan snoeien besteedt verkorten door het te planten op een locatie met voldoende ruimte voor de plant om zijn natuurlijke grootte en vorm te ontwikkelen.

Hoe Dwergvlinderstruik te verzorgen

De verzorging van de Dwergvlinderstruik is eenvoudig. Geef de struik langzaam en voldoende water tijdens langdurige droge periodes, zodat de grond het water tot diep in de wortelzone opneemt. De planten hebben geen bemesting nodig, tenzij ze in arme grond worden geplaatst. Bemest met een laagje compost van enkele centimeters over de wortelzone of werk er een algemene meststof in als je de grond wil verrijken. Het meest arbeidsintensieve onderdeel van de zorg voor de Dwergvlinderstruik is het wegsnoeien van uitgebloeide bloemen. In het voorjaar en de zomer de uitgebloeide bloemtrossen direct verwijderen. Zaaddozen ontwikkelen zich wanneer de bloemtrossen op de plant blijven zitten. Wanneer de vruchten rijpen en hun zaden vrijgeven, komen onkruidige jonge planten tevoorschijn. De zaailingen moeten zo snel mogelijk worden verwijderd.