Vinca major

Wegens extreme voorjaarsdrukte zijn we genoodzaakt om het minimale bestelbedrag te verhogen naar 75 EURO
Wij hopen op uw begrip voor deze situatie.

Momenteel moet u rekening houden met een levertijd van maximaal 10 werkdagen, dit geldt ook voor bestellingen die zijn geplaatst in het weekend van 21-22 maart.
Wij doen natuurlijk onze uiterste best om uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De prachtige kleuren van de Vinca Major

De Vinca Major wordt ook wel de Grote maagdenpalm genoemd. Deze plant heeft zijn naam te danken aan dat de plant vaak werd gebruikt op de graven van jonge vrouwen en maagden. Het is een groenblijvende en bodembedekkende plant. De plant krijgt in de periode van april en mei kleine lichtblauwe, stervormige bloemen. Er bestaan een grote (Vinca Major) en een kleine (Vinca Minor) maagdenpalm. Bij de grote variant is alles wat grover zowel de bladeren als de bloemen.

Uitbreiding van de Vinca Major

De plant groeit snel en vermeerdert zichzelf door de uitlopers. De uitlopers gaan wortelen bij contact met de grond. De vermeerdering kan ook plaatsvinden door het scheuren en uitplanten van afzonderlijke delen van de plant. Er zal al vrij snel een aaneengesloten tapijt ontstaan. Hierdoor krijgt onkruid geen enkele mogelijkheid om tot groei te komen. De plant is te combineren met volwassen heesters en bomen. De plant is gek op een humusrijke bodem. Verder stelt de plant weinig eisen aan de bodem.

Een makkelijke plant

De Vinca is erg gemakkelijk. Hij doet het op bijna elke plaats goed. De plant kan groeien in de zon, onder andere struiken of een beetje schaduw. De plant kan het beste een tussenruimte van ongeveer dertig centimeter bevatten. De plant moet de kans krijgen om te kunnen hechten. U kunt gebruik maken van tuinplantengrond die ook verkrijgbaar bij ons is. In het voorjaar hoeven ze enkel wat organische mest te krijgen en kunnen ze iets worden terug geknipt. In Nederland komt de plant niet in het wild voor maar een enkele keer waaien ze naar ons over vanuit een park of grote tuin. De Vinca Major kunt u kopen bij ons, u kunt deze mooi vinca major ook bestellen via de website.