Acer palmatum 'Katsura' - Japanse Esdoorn

Op voorraad

Japanse Esdoorn 'Katsura'

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Acer palmatum 'Katsura' - Japanse Esdoorn

De Acer palmatum Katsura ofwel Japanse Esdoorn kom je niet vaak tegen in Nederland en is dus heel bijzonder als je deze sierheester laat groeien/schitteren in je tuin. Met een maximale hoogte van 3 meter is de Acer palmatum ‘Katsura’ geschikt voor elk type en grootte tuin. Deze hoogte wordt pas na vele jaren bereikt, doordat deze sierheester een langzaam groeiende struik is.

De Acer palmatum ‘Katsura’ is zeer winterhard, dus na een koude winter zullen er in het voorjaar prachtige bladeren verschijnen. Deze bladeren zorgen voor de hoge sierwaarde. Met oranjegeel gekleurde bladeren in het voorjaar, valt de ‘Katsura’ goed op tussen de rest van je beplanting. De bladeren verkleuren in de zomer naar geelgroen om vervolgens in de herfst weer oranje te kleuren. Een mooi kleurenspektakel wat zal afsteken tegen zijn omgeving. De bladeren zullen vallen en het mooie dicht vertakte wintersilhouet wordt zichtbaar. Dit maakt de struik extra opvallen.

De Acer palmatum ‘Katsura’ is gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft de struik niet te snoeien. Wil je deze toch snoeien, snoei dan niet in het voorjaar in verband met bloeden. De struik groeit goed op bijna alle ondergronden. Plant de struik op een zonnige tot half schaduwrijke plek in je tuin. Zorg voor voldoende beschutting, zodat de bladeren geen schade oplopen.

 

Wilt u Acer palmatum Katsura ofwel Japanse Esdoorn kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Japanse Esdoorn bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Sierheesters. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Acer palmatum 'Katsura' - Japanse Esdoorn

Hoogte bij levering 30-100cm
Hoogte volwassen plant 300cm
Bloeiperiode Mei
Bloeikleur Oranje
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen, Geel
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 1
Aantal per strekkende meter 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea
Potgrond DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter
Anderen bestellen ook
 • DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter Potgrond geschikt voor zuurminnende planten
  11.99
 • DCM Turf 30 liter DCM Turf 30 liter Ideaal voor gebruik bij de aanplant van zuurminnende planten
  8.49
 • DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea Voeding voor zuurminnende planten - Verpakking 1,5kg
  15.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99