Kiwistruik

4 producten

Actinidia deliciosa 'Jenny' - Zelf bestuivende Kiwi
actie
Actinidia deliciosa 'Jenny' - Zelf bestuivende Kiwi Kiwiplant Zelfbestuivend
11.99 13.99
Bekijk product
Actinidia deliciosa 'Atlas' - Kiwiplant
actie
Actinidia deliciosa 'Atlas' - Kiwiplant Kiwiplant
8.88 9.99
Bekijk product
Actinidia arguta 'Issai' - Kiwiplant
actie
Actinidia arguta 'Issai' - Kiwiplant Kiwiplant 'Issai'
11.99 13.99
Bekijk product
Actinidia kolomikta - Sierkiwi
actie
Actinidia kolomikta - Sierkiwi Sierkiwi of Siberische Kiwi
Niet op voorraad 16.99
Bekijk product

Kiwiplant soorten

De kiwi zoals u die in de winkel koopt is afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Toch kunt u ook uw eigen kiwi´s kweken met een kiwiplant in de tuin. Hierbij gaat het ook om een kiwi, maar vaak wel met een andere structuur en formaat. Voor de Nieuw-Zeelandse kiwi´s is het Nederlandse klimaat nu eenmaal ongeschikt. Er zijn enkele soorten van de kiwi plant die u in de tuin kunt plaatsen. De Actinidia arguta ´Issai´ krijgt kleine kiwi´s van 2 tot 3 centimeter groot. Ze zijn zeer zoet van smaak en zijn met schil geheel te eten. Bovendien zitten ze barstensvol met vitamine C. U kunt ook kiezen voor de Actinidia deliciosa ´Jenny´ als kiwiboom. In het najaar komen hier de kiwi´s aan, maar in het voorjaar geniet u al van een prachtige bloei met witte en roze bloemen. Deze soorten van de kiwistruik van zelfbestuivend. U hoeft dan geen mannelijke kiwi plant te kopen voor de bestuiving.

Verzorgen van de kiwiplant

De kiwiplant verzorgen is niet zo heel moeilijk. Voor de kiwi planten is de standplaats wel erg belangrijk. Dit moet een enigszins zonnig plek zijn en zeker ook beschut. De kiwistruik kan niet goed tegen de wind. Daarnaast is een kiwi plant ook een klimplant. Hierdoor kunt u de plant goed tegen een muur, schutting of een raster laten groeien. Dit houdt wel in dat u de plant wat moet snoeien als dit nodig is. Sommige soorten zijn namelijk erg snelle groeiers en zullen al snel overwoekeren. Er zijn verschillende momenten waarop u kunt snoeien. In het voorjaar, na de vorstperiode of na de bloei zijn de beste momenten om de kiwiplant te snoeien.

Kiwi plant online bestellen

Wilt u een kiwi plant kopen voor in uw tuin of voor op uw balkon? U heeft dan niet alleen een bijzonder mooie en snelgroeiende klimplant, u geniet ook van de heerlijke vruchten. Een kiwi boom kopen kan in de webshop van Het Groene Paradijs. U krijgt de kiwi plant geleverd in een hoogte tot ongeveer 80 centimeter. Bij u zal de plant het zeker goed doen en zelfs de drie meter kunnen halen. U krijgt van ons een groeigarantie, u loopt dus geen enkel risico.