Klimop

7 producten

Hedera helix 'Green Ripple'
actie
Hedera helix 'Green Ripple' Klimop Green Ripple
Hedera helix Glacier - Klimop
actie
Hedera helix Glacier - Klimop Bontbladige Klimop Glacier
Hedera helix 'Goldheart'
actie
Hedera helix 'Goldheart' Bonte Klimop
Hedera helix Arborescens
actie
Hedera helix Arborescens Struikklimop
Hedera helix - Klimop
actie
Hedera helix - Klimop Klimop met klein Blad
Hedera helix 'Hibernica' - Ierse Klimop Hedera helix 'Hibernica' - Ierse Klimop Ierse Klimop in diverse maten
Hedera helix 'Woerner'
actie
Hedera helix 'Woerner' Klimop Woerner 10-40cm

Een klimop voor in uw tuin

De klimop is een van de populairste klimplanten die er te krijgen zijn. Logisch ook, want het is een prachtige plant die er in elke tuin mooi uitziet. We raden u dan ook van harte aan om eens in ons assortiment te komen kijken als u op zoek bent naar een plant waar u lang van kunt genieten. De klimop is een plant die met de juiste plaatsing en verzorging een positieve invloed kan hebben op het uiterlijk van uw tuin. Het is een plant die het hele jaar door groen blijft. Mocht u andere planten in uw tuin hebben die hun kleur verliezen, dan kunt u er in ieder geval op rekenen dat deze klimop voor wat kleur blijft zorgen.

Klimop (Hedera) is waarschijnlijk een van de bekendste en meest gebruikte klimplanten. Je kunt ze bijna overal bewonderen. Of het nu gaat om huismuren, hekken, hagen of bomen. Klimop is overal te vinden. Er zijn ongeveer 10 verschillende soorten klimop, waarvan de bekendste waarschijnlijk de gewone klimop (Hedera helix) is. Het is ook de enige klimopsoort die inheems is in Midden-Europa, terwijl de anderen afkomstig zijn uit de Middellandse Zee en de gematigde klimaatzone van Azië. Als je je afvraagt waarom klimop ook in Nieuw-Zeeland te bewonderen is, moet gezegd worden dat klimop ook naar Nieuw-Zeeland werd meegenomen en genaturaliseerd. In de categorie klimplanten kan men opnieuw onderscheid maken tussen zelfklimmers en steigerklimmers, waarbij klimop het schoolvoorbeeld is van de zelfklimmers. Grofweg gebruiken ze zelf getrainde kleeforganen om door directe vegetatie omhoog te klimmen en hun verlangen naar zon te vervullen.

Wilt u klimop bestellen?

Een klimop ofwel hedera kopen is heel eenvoudig bij Het Groene Paradijs. U bestelt deze plant heel eenvoudig in onze webshop, waarna wij zorgen dat de plant zo snel mogelijk bij u wordt afgeleverd. De klimop heeft een kenmerkend uiterlijk, wat er ook aan bijdraagt dat de tuinplant zo populair is. Let er hierbij wel op dat, als u de klimop teveel zijn gang laat gaan, er geen andere planten in de omgeving kunnen groeien. Maar met een beetje liefde en aandacht heeft u straks een prachtige tuin waar de klimop een hele mooie plek in inneemt.

Meer weten over de klimop?

Mocht u meer vragen hebben over de klimop, of wilt u een klimop bestellen bij ons? Dan kunt u met uw vragen altijd even contact met ons opnemen. We raden u daarbij aan om vooral even in ons assortiment te kijken als u wilt zien welke soorten klimop en andere klimplanten wij allemaal in onze webshop hebben staan. We raden u daarbij aan om vooral ook eens contact met ons op te nemen als u advies wilt hebben over waar u uw nieuwe tuinplanten het beste neer kunt zetten.