Spierstruik

4 producten

Spiraea nipponica 'Snowmound'- Spierstruik
actie
Spiraea nipponica 'Snowmound'- Spierstruik Spierstruik
7.77 8.99
Bekijk product
Spiraea japonica 'Little Princess' - Spierstruik
actie
Spiraea japonica 'Little Princess' - Spierstruik Spierstruik Little Princess
3.33 3.99
Bekijk product
Spiraea cinerea 'Grefsheim' - Spierstruik
actie
Spiraea cinerea 'Grefsheim' - Spierstruik Spierstruik Grefsheim
4.77 5.99
Bekijk product
Spiraea japonica 'Anthony Waterer' - Spierstruik
actie
Spiraea japonica 'Anthony Waterer' - Spierstruik Japanse Spierstruik Anthony Waterer
4.77 5.99
Bekijk product

De Spierstruik (Spiraea), behoort tot de rozenfamilie en is een winterharde, bladverliezende houtachtige plant die vaak als bloeiende haag in tuinen wordt aangetroffen. Zelfs na bladuitval blijft het een goede privacy bieden vanwege de zeer dichte groei.
Van juni tot september vormt het, afhankelijk van de variëteit, bloempluimen in de kleuren wit en roze en bereikt het hoogten van vijftig centimeter tot twee meter. De bladeren zijn klein, eenvoudig getand en kort gesteeld. De Spierstruik is vrij gemakkelijk te verzorgen en niet veeleisend en wordt daarom vaak geplant in tuinen en parken.

De laagblijvende soorten van de Spierstruik zijn vooral populair omdat ze zeer dicht bossig en deels met overhangende takken groeien. Zo zijn de Astilbe, de Spiraea japonica 'Little Princess' en de Spiraea japonica ''anthony waterer'',bijzonder geschikt voor gesnoeide of vrijstaande hagen.

Standplaats Spierstruik

Spierstruik stelt weinig eisen aan de bodem. Daarom gedijen ze heel goed op alle gecultiveerde bodems. Ze hebben echter een zo zonnig mogelijke standplaats nodig voor een prachtige bloei. Zelfs in halfschaduw zullenze nog steeds een redelijke bloei vertonen.

Spierstruik ziet er bijzonder mooi uit in de buurt van Magnolia, Forsythia intermedia 'Spectabilis' en Clematis, maar ook als achtergrond tegen bedden met Rozen, Vlambloem of Vingerhoedskruid.