Kersenboom

4 producten

Prunus avium 'Regina' - Kersenboom
actie
Prunus avium 'Regina' - Kersenboom Kersenboom
14.99 17.49
Prunus avium - Wilde Kers
actie
Prunus avium - Wilde Kers Wilde Kers
13.99 15.99
Prunus avium 'Van' op stam - Zoete kers
actie
Prunus avium 'Van' op stam - Zoete kers Zoete Kers op Stam
39.99 47.99
Prunus avium 'Regina' op stam - Kersenboom
actie
Prunus avium 'Regina' op stam - Kersenboom Kersenboom
39.99 47.99

Kersen uit eigen tuin

Door een kersenplant in de tuin te planten, zal deze uitgroeien tot een kersenboom en heerlijke kersen uit eigen tuin geven. U mag bij een kersenboom planten een rijkelijke oogst verwachten. Er zijn enkele kersenboom soorten waar u uit kunt kiezen. Er is een grote keuze uit kersenboom soorten die zoete kersen geven. Maar ook als u iets zoet-zure kersen wilt, dan zult u een kers plant vinden. De kleuren van de kersen zijn per soort kersenplant verschillend. Meestal donkerrood, maar ook licht rood tot paars is mogelijk. Naast een rijkelijke kersenoogst, mag u ook een rijkelijke kersenboom bloei verwachten, waarbij de boom tijdens de bloeiperiode vele witte bloemetjes krijgt.

Kersenboom planten en verzorgen

Een kers planten en verzorgen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. In principe kunt u het gehele jaar door een kers planten, behalve tijdens de vorst. Om ervoor te zorgen dat de kersenstruik recht groeit, kunt u in de beginjaren ondersteuningspalen gebruiken. Na twee tot drie seizoenen kunt u deze palen weghalen en zal de kersenboom zelf goed groeien. Kersenbomen snoeien is het belangrijkste onderhoud. Dit geldt overigens niet voor alle kersenboom soorten. Als u snoeit, doet u dit dan direct nadat de oogst is beëindigd. Liever niet in de winter, want de kou kan de pas gesnoeide takken beschadigen. Wilt u een kleinere kersenboom? Dan kunt u kiezen voor een kersenboom in pot. Hiermee heeft u een kersenboom op stam, die u gemakkelijk op het terras of een balkon plaatst.

Kersenbomen online bestellen

Voor een kersenboom kopen hoeft u tegenwoordig de deur niet meer uit. Hiervoor bezoekt u online de webshop van Het Groene Paradijs. In ons assortiment met fruitbomen en fruitplanten vindt u altijd wel een soort die aan uw smaak voldoet. U rondt uw bestelling af door één van de diverse online betaalmethodes te kiezen. Wij verzenden uw kersenboom snel en stevig verpakt. Wilt u meer weten over kersenbomen of heeft u verzorgingstips nodig? Dan mag u altijd telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.