Olijfwilg

5 producten

Elaeagnus ebbingei - Olijfwilg
actie
Elaeagnus ebbingei - Olijfwilg Olijfwilg
Elaeagnus ebbingei 'Compacta' - Olijfwilg
actie
Elaeagnus ebbingei 'Compacta' - Olijfwilg Olijfwilg Compacta
9.55 11.99
Elaeagnus ebbingei 'Limelight' - Olijfwilg
actie
Elaeagnus ebbingei 'Limelight' - Olijfwilg Olijfwilg 'Limelight'
18.99 21.99
Elaeagnus ebbingei op Stam
actie
Elaeagnus ebbingei op Stam Olijfwilg met Stamhoogte 100cm
79.99 89.99
Elaeagnus pungens 'Maculata' - Olijfwilg
actie
Elaeagnus pungens 'Maculata' - Olijfwilg Olijfwilg
Niet op voorraad 9.99

Maak de tuin groener met een olijfwilg

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, heeft een olijfwilg niets te maken met de olijfboom. De naam komt voort uit het feit dat het blad van de struik lijkt op die van de olijfboom. De Latijnse naam voor olijfwilg is ´Elaeagnus ebbingei´. Het blad van de olijfwilg is donkergroen van kleur met een zilvergrijze onderzijde. Het blad loopt breed ovaal uit en heeft een koperachtige gloed. Tijdens de bloeiperiode van september tot november, ontstaan er kleine witte roomkleurige bloemetjes in klokvorm, die bovendien een heerlijke zoete geur verspreiden. Een Olijfwilg is een erg gemakkelijk plant met weinig onderhoud voor in de tuin.

Welke onderhoud nodig bij een olijfwilg kopen?

Het onderhoud van een olijfwilg vergt nauwelijks onderhoud. U moet wel even de locatie van de struik bepalen. De struik kan op een zonnige tot halfschaduw plek worden gepland. Houd er wel rekening mee dat de olijfwilg minder goed tegen wind kan. Enige beschutting van bijvoorbeeld andere struiken zal geen probleem zijn. De struik kan tot wel 200 centimeter hoog worden en is naast een struik, ook op stam of als haag beschikbaar. De olijfwilg is goed winterbestendig en blijft ook wintergroen. Ook op koude winterdagen tot een temperatuur van -15°, blijft u genieten van een groene struik in uw tuin.

Een olijfwilg bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u de mooie en vooral ook gemakkelijk te onderhouden olijfwilg bestellen? Dan heeft u bij Het Groene Paradijs de keuze uit verschillende soorten. Hiervoor hoeft u geen drukke tuincentra te bezoeken, bij ons bestelt u gewoon thuis vanaf de bank online in onze webshop. Wij bieden u verschillende beveiligde betaalmethodes aan en wij zorgen ervoor dat uw olijfwilg(en) goed worden verpakt voor de levering. Doorgaans zult u uw olijfwilg binnen enkele werkdagen thuis ontvangen. Doordat u een olijfwilg ontvangt die 30 tot 50 centimeter hoog is, kunt u deze direct in de tuin planten.