Bodembedekkers

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 207

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 207

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bodembedekkers kopen

Het Groene Paradijs biedt u snelle leveringen op bodembedekkers die u achteraf kunt betalen. Daarnaast krijgt u bij iedere bestelling een gratis groeigarantie. Dit houdt in wanneer u niet tevreden bent over de groei van de bodembedekkers dat wij gratis nieuwe toesturen. Deze extra services hebben er mede voor gezorgd dat onze klanten ons met een 9.2 beoordelen. Bekijk hierboven ons ruime bodembedekkers assortiment.

Bloeiende bodembedekkers direct bij de koop

Wilt u graag meteen genieten van uw nieuwe bodembedekkers? Binnen ons ruime assortiment zijn er ook bodembedekkers die al direct in de bloei staan bij levering. Hierdoor verspreiden de wortels zich meteen en worden kale plekken direct aangepakt. Hiermee voorkomt u ook dat onkruid zich begint te verspreiden.

Bodembedekkers schaduw

bodembedekkers kopen schaduw groei

Hoewel de meeste planten de zon graag zien, zijn er ook planten die groeien in de schaduw. Heeft u een plek in uw tuin waar veel schaduw is en waar u wel graag bodembedekkers wilt? Geen zorgen! Wij bieden tal van bodembedekkers aan die gemakkelijk kunnen groeien in de schaduw. Deze optie is zeer interessant om kale plekken op te vullen onder grote bomen. U kunt nu een geheel groen ‘tapijt’ aanleggen waardoor een kale plek, een graag geziene plek wordt.

Groenblijvende bodembedekkers

Wilt u graag dat uw tuin er het gehele jaar door groen uitziet? Het kan met onze groenblijvende bodembedekkers. Waar normale planten in de winter niet in de bloei staan of zelfs doodgaan, blijven de speciale bodembekkers het gehele jaar door groen. Hierdoor ontstaan er geen kale plekken waardoor u op uw ondergrond kijkt. De groenblijvende bodembedekkers zijn erg populair onder de tuinliefhebbers. Wij van Het Groene Paradijs zijn hier van op de hoogte en bieden u een groot assortiment van wintergroene bodembedekkers aan op onze webshop. U kunt op onze webshop handig gebruik maken van de filter optie in de categorie bodembedekkers. Bent u benieuwd? Neem op uw gemak een kijkje bij deze
populaire categorie. Door de jaren heen merken wij dat enkele soorten toch echt het meest verkocht worden, hier volgt onze top 5 van meest verkochte groenblijvende bodembedekkers :

  1. Maagdenpalm : beter bekend als de Vinca minor, groeit met prachtige lange ranken met diepgroen ovaal blad. Deze soort wordt op grote schaal gekweekt en vele cultivators zijn hierin beschikbaar.
  2. Schaduwkruid : heeft als botanische naam Pachysandra, groeit met ondergrondse uitlopers en vormt een prachtig groen tapijt. Deze bodembedekkers wordt ook op grote schaal gekweekt en heeft ook meerdere varianten waar u uit kunt kiezen.
  3. Klokjesbloem : deze campanula is erg populair vanwege de rijkelijke bloei en snelle groei.
  4. Vetkruid : beter bekend als Sedum, houdt van een zonnige plaats en van een relatief droge bodem. Sterke plant waarvan u jarenlang plezier beleeft.
  5. Goudaarbei : de alom bekende Waldsteinia, is een snelle groeier en bloeit met prachtige gele boterbloemen in het voorjaar.

Wanneer bodembedekkers planten?

Bodembedekkers kopen zijn een ideale aanvulling voor uw tuin: veel bodembedekkers groeien prima in een schaduwrijke omgeving, waardoor u bloeiende bodembedekkers kopeneen ‘donker’ stukje van uw tuin toch van bloeiend groen kunt voorzien. Om dit te doen moet u de bodembedekker eerst aanplanten. Ook voor deze soort tuinplanten geldt dat u de bodembedekkers van het Groene Paradijs heel het jaar door, behalve bij vorst, kunt aanplanten.

Om te bepalen wanneer en hoe u uw bodembedekkers wil gaan planten, is het verstandig om rekening te houden met de eerdergenoemde wintergroenheid, de benodigde hoeveelheid bodembedekkers per meter en de bloeiperiode van de bodembedekker. Dit staat aangegeven op de productpagina van iedere bodembedekker op de site van het Groene Paradijs. Als u bodembedekkers wilt gaan planten kunt u van te voren het beste even nagaan wat de gewenste standplaats is van uw bodembedekker; een groot gedeelte van de bodembedekkers gedijt namelijk het beste bij schaduw of halfschaduw. Bodembedekkers zullen al snel na aanplanting uw tuin voorzien van een groen tapijt, ze hebben hier vaak maar één groeiseizoen voor nodig.

Zijn bodembedekkers winterhard?

Wilt u bodembedekker kopen die winterhard zijn? Dit wil zeggen dat de plant in debodembedekkers kopen online winter niet doodgaat. Winterhardheid is iets anders dan wintergroen. Sommige bodembedekkers zijn namelijk wél winterhard, maar verliezen s ’winters hun bladeren of stengels waardoor ze in de winter niet groen zijn. Ze overleven de winter ondergronds dan wel en in het voorjaar zullen ze weer tot bloei komen. De winterhardheid van bijna alle bodembedekkers in ons assortiment is goed tot zeer goed. De enkele soorten die een matige winterhardheid hebben, lopen vooral gevaar om te sterven doordat ze in de winter te veel vocht ontvangen. U kunt hierop in spelen door voor een goede drainage te zorgen en ze zo de winter door te laten komen.

Wanneer bodembedekkers kopen?

Laat je bij het kopen van bodembedekkers dus niet tegenhouden door het seizoen; met bodembedekkers van het Groene Paradijs kunt u gewoon beginnen met het aanleggen van een (nieuwe) tuin, zolang het niet vriest. Let eventueel op de bloeiperiode van de bodembedekkers, zodat u kunt bepalen wanneer u ze dient aan te planten om ze hetzelfde jaar nog in volle bloei in uw tuin te kunnen zien. Alvast veel plezier met het geven van een plekje aan uw nieuwe groene aanwinsten. Mocht u nog specifieke vragen hebben over bodembedekkers kopen, neem dan gerust contact met ons op.