Bramenstruik

4 producten

Rubus fruticosus 'Himalaya' - Braam
actie
Rubus fruticosus 'Himalaya' - Braam Braam 'Himalaya'
Rubus fruticosus 'Thornfree' - Braam
actie
Rubus fruticosus 'Thornfree' - Braam Doornloze Braamplant
Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen' - Braam
actie
Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen' - Braam Doornloze Braam Thornless Evergreen
Rubus fruticosa 'Chester Thornless' - Braam
actie
Rubus fruticosa 'Chester Thornless' - Braam Doornloze Braamplant

Bramen uit eigen tuin

De bramen plant is één van de weinige fruitplanten die in het wild voorkomen. Veel mensen hebben hier herinneringen aan, dat ze als kind bramen aan het plukken waren en ze zo konden opeten. Naast de vele bramen die aan de struiken kunnen groeien, heeft u hier ook een mooie struik aan. Omdat een framboos struik erg hoog kan worden, kunt u hiermee bijvoorbeeld een natuurlijke haag maken. Wilt u een saaie of lelijke muur minder in beeld laten komen? Dan kunt u hiervoor bramen planten kopen en tegen de muur laten groeien. Ongetwijfeld kent u de braam plant met de scherpe doornen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een speciale cultivar van de bramenstruik te kopen zonder doornen.

Bramenstruik planten en snoeien

Bramenstruiken zijn struiken die gemakkelijk groeien en ook een bramenplant verzorgen is eenvoudig. Een braamstruik snoeien is het belangrijkste onderhoud dat u aan de struik hebt. Snoeien kan als de groei van de bramen is afgelopen in het najaar, maar ook in het vroege voorjaar voordat de bloei gaat beginnen. De bramen snoeien kan in de maanden juli en augustus, nadat de bloeitijd is afgelopen. De bramen kunt u voor allerlei toepassingen in de keuken gebruiken. Vooral in desserts en gebak doen uw verse bramen het altijd goed. Plaats de braam plant het liefst op een zonnig plek of eventueel halfschaduw. De braamstruik houdt van de zon en zal hierdoor nog meer bramen geven.

Bramenplant online bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u een bramenstruik kopen en in uw tuin van bramen genieten? Een braamstruik kopen kan heel gemakkelijk online in de webshop van Het Groene Paradijs. Bij ons zijn bramen in pot verkrijgbaar van verschillende soorten. Zo kunt u bij ons de klassieke bramenstruik met doornen kopen, maar ook een variant zonder doornen. Uw bramenplant verzenden wij secuur in een stevige verpakking, zodat deze onbeschadigd bij u aankomt. U loopt met uw aankopen bij ons geen enkel risico, want wij geven op iedere plant of struik een groeigarantie. Wilt u meer weten? Dan zijn wij op werkdagen telefonisch bereikbaar of stuur een e-mail.