Wilde Wingerd

2 producten

Parthenocissus quinquefolia 'Engelmannii' - Wingerd
actie
Parthenocissus quinquefolia 'Engelmannii' - Wingerd Wilde Wingerd Engelmannii
9.99 10.99
Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii' - Wingerd
actie
Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii' - Wingerd Wingerd
11.11 12.99

Wilde Wingerd : verzorgen, snoeien, overwinteren

Decoratief en gemakkelijk te verzorgen - de Wilde Wingerd, ook bekend als de Parthenocissus, is een mooie en niet veeleisende klimplant die prachtig geschikt is voor het vergroenen van gevels, huismuren, pergola's, enz. Wilde Wingerd wil echter voorzichtig worden geplant, omdat de sterke wortels metselwerk, regengoten en andere bouwcomponenten aanzienlijk kunnen beschadigen.

Moet je Wilde Wingerd extra water geven?

Kortom, Wilde Wingerd heeft veel water nodig en moet daarom eigenlijk vochtige gehouden worden, vooral op warme en droge dagen. De plant is echter erg gevoelig voor wateroverlast.

Wanneer en hoe vaak moet je Wilde Wingerd bemesten?

Tijdens het groeiseizoen is regelmatige bemesting zinvol, maar dit moet uiterlijk half augustus worden gestopt. Anders zullen de scheuten niet goed rijpen, waardoor het voor de plant moeilijk wordt om de winter te overleven. Bovendien, als de bevruchting te sterk is, kan de mooie herfstkleur afwezig zijn.

Kan Wilde Wingerd ook in potten worden geplant?

In principe is het plaatsen in bloembakken van Wilde Wingerd mogelijk, waarbij plantenbakken zo groot mogelijk moeten worden geselecteerd. Gebruik daarnaast plantenbakken gemaakt van natuurlijke materialen, zoals klei of keramiek. Het verpotten van de Wilde Wingerd is alleen nodig wanneer het wortelstelsel de hele pot vult.

Wanneer en hoe Wilde Wingerd te snoeien?

Wilde Wingerd groeit tot twee meter per jaar en moet zo regelmatig mogelijk worden gesnoeid. Ongeremde groeiende Wilde Wingerd verspreidt zich zeer snel, zelfs waar het geen plaats heeft en ernstige schade kan veroorzaken. Snoeien vindt plaats in de zomer.

Hoe kan Wilde Wingerd anders worden ingekort?

Je kunt de Wilde Wingerd inkorten met de gasbrander in plaats van snoeischaren.

Welke ziekten en plagen treffen vaak Wilde Wingerd?

Hoewel Wilde Wingerd als vrij resistent tegen verschillende ziekten wordt beschouwd, kan het op de verkeerde standplaats of met onjuiste zorg worden aangevallen door de verticilliumverwelking, een schimmelziekte. Er is geen tegengif voor deze, daarom is preventie zinvol. Om deze reden moet u het verplaatsen van geplante exemplaren vermijden, evenals overmatig vocht of zelfs wateroverlast.

Is Wilde Wingerd winterhard?

De meeste soorten Wilde Wingerd zijn winterhard, maar sommige vereisen winterbescherming tegen gebladerte en kreupelhout.