Mispelboom

1 product

Mespilus germanica - Wilde Mispel
actie
Mespilus germanica - Wilde Mispel Wilde Mispel
Niet op voorraad 28.99

De vruchten van een Mispelboom

De mispel is een niet zo bekende vrucht in Nederland. Toch is mispel fruit erg gezond om te eten of te drinken. De mispel plant is gerelateerd aan de rozenfamilie en de vruchten lijken dan ook op die van de roos. Zowel de boom als het fruit heeft als benaming mispel. Mispel als fruit is een harde, droge en kleine vrucht die goudbruin van kleur is. Het klinkt een beetje vreemd, maar mispel kunt u het beste eten als ze overrijp zijn of eigenlijk al aan het rottingsproces bezig zijn. De vrucht wordt dan zeer zacht zodat u deze gemakkelijk kunt verwerken in gerechten, dranken en jam. Ook de smaak is dan lekker en minder wrang en melig. Mispel zit barstensvol met vitamine C en is goed voor mensen met maag- en darmklachten.

Verschillende soorten mispel

U kunt van de mispel boom verschillende soorten verkrijgen. De Wilde Mispel is misschien wel het meest bekend. Deze mispel plant heeft de bloeiperiode in mei en juni en er ontstaan dan witte en soms roze bloemen die aan rozen doen denken. Tijdens de late herfst of in de winter is het mispel fruit pas echt goed te eten. Daarnaast is er nog de Reuzenmispel. Het kenmerk bij deze boom, is dat de vruchten wel dubbel zo groot zijn als die van de Wilde Mispel. Verder is dit een mooie boom met prachtige diepgroene bladeren. Wilt u van veel vruchten genieten? Dan is de mispel snoeien zeker noodzakelijk. De winter is het beste tijdstip om te snoeien, u snoeit dan ongeveer 30% van de boom.

Bestel online uw mispelboom bij Het Groene Paradijs

Wilt u een mispelboom kopen? Dan kan dit heel gemakkelijk online en snel in de webshop van Het Groene Paradijs. In onze webshop kunt u heel gemakkelijk zoeken op de mispelboom van uw keuze. Wij zorgen voor een snelle levering binnen drie werkdagen en uiteraard in een stevige verpakking. Doordat wij op al onze producten een groeigarantie afgeven, weet u zeker dat de mispelboom het in uw tuin goed zal doen.