Siergrassen

109 producten

Ammophila arenaria - Helmgras
actie
Ammophila arenaria - Helmgras Helmgras of Duingras
Armeria maritima 'Alba'
actie
Armeria maritima 'Alba' Engels Gras
Armeria maritima 'Splendens' - Engels gras
actie
Armeria maritima 'Splendens' - Engels gras Engels Gras 'Splendens'
Armeria pseudarmeria 'Ballerina Purple Rose'
actie
Armeria pseudarmeria 'Ballerina Purple Rose' Engels Gras Ballerina Purple Rose
Armeria pseudarmeria 'Ballerina White'
actie
Armeria pseudarmeria 'Ballerina White' Engels Gras Ballerina White
Bouteloua gracilis - Muskietengras
actie
Bouteloua gracilis - Muskietengras Muskietengras
Briza media
actie
Briza media Trilgras
Calamagrostis acutiflora 'Overdam' - Struisriet
actie
Calamagrostis acutiflora 'Overdam' - Struisriet Struisriet 'Overdam'
Calamagrostis acutiflora Karl Foerster - Struisriet
actie
Calamagrostis acutiflora Karl Foerster - Struisriet Struisriet Karl Foerster
Calamagrostis brachytricha - Diamantgras
actie
Calamagrostis brachytricha - Diamantgras Diamantgras
Carex acutiformis - Moeraszegge
actie
Carex acutiformis - Moeraszegge Moeraszegge
Carex buchananii 'Red Rooster' - Rode Zegge
actie
Carex buchananii 'Red Rooster' - Rode Zegge Rode Zegge - Red Rooster
Carex comans 'Frosted Curls'
actie
Carex comans 'Frosted Curls' Zegge Frosted Curls
Carex conica Snowline - Zegge
actie
Carex conica Snowline - Zegge Zegge - Snowline
Carex foliosissima Irish Green - Zegge
actie
Carex foliosissima Irish Green - Zegge Japanse Zegge Irish Green
Carex morrowii 'Ice Dance' - Zegge
actie
Carex morrowii 'Ice Dance' - Zegge Zegge Ice Dance
Carex morrowii 'Variegata' - Zegge
actie
Carex morrowii 'Variegata' - Zegge Zegge 'Variegata'
Carex morrowii - Zegge
actie
Carex morrowii - Zegge Japanse Zegge
Carex morrowii Vanilla Ice
actie
Carex morrowii Vanilla Ice Zegge
Carex ornithopoda 'Variegata' - Vogelzegge
actie
Carex ornithopoda 'Variegata' - Vogelzegge Vogelzegge
Carex oshimensis 'Evergold'
actie
Carex oshimensis 'Evergold' Bontbladige Zegge
Carex panicea - Blauwe Zegge
actie
Carex panicea - Blauwe Zegge Blauwe Zegge
Carex Silver Sceptre - Bonte Zegge
actie
Carex Silver Sceptre - Bonte Zegge Bonte Zegge Silver Sceptre
Carex testacea Prairie Fire - Oranje Zegge
actie
Carex testacea Prairie Fire - Oranje Zegge Oranje Zegge - Prairie Fire

Verschillende soorten siergrassen

Er bestaan over de hele wereld zo’n achtduizend verschillende soorten siergrassen. Siergrassen staan bekend als een decoratieve toevoeging naast andere beplanting in de tuin. De verschillende soorten siergrassen kenmerken zich door hun eigen karakteristieke eigenschappen. Van siergrassen met pluim tot siergras met paarse bloemen. Dit komt vooral tot uiting in de vorm, afmetingen en uitstraling, ook de verschillende vormen van de bloemen die in siergrassen zitten zijn kenmerkend voor elke soort. Het is ook goed om te weten dat verschillende soorten siergrassen op verschillende tijdstippen bloeien. Er zijn siergrassen die bloeien in het voorjaar, siergrassen die bloeien in de zomer en siergrassen die prachtig bloeien in de herfst. De gemiddelde bloeitijd van siergrassen is ongeveer twee maanden. Als u ze goed combineert, kunt u van april tot oktober genieten van een kleurrijke tuin. Bij Het Groene Paradijs vindt u een ruim assortiment aan verschillende soorten siergrassen waarmee uw tuin enorm kunt verfraaien. 

Groenblijvende siergrassen

Siergrassen die uw tuin in de winter groen houden, mogen we groenblijvende tuinplanten noemen. Zo behouden de groenblijvende siergrassen zijn blad en de bloemstelen hun kleur. Dit is een extra toevoeging voor elke tuin, zeker als de rest van de tuin kaal wordt en stervend is. Door de pluimen die aan veel groenblijvende siergrassen groeien behoudt u een kleurrijke tuin in de winter. Deze groenblijvende siergrassen zijn ook gemakkelijk te planten en onderhouden in plantenpotten. Zo kunt u andere eenjarige planten prachtig combineren met winterharde en groenblijvende siergrassen.

Populaire siergrassen

Gras in de tuin, het klinkt niet heel spannend, maar dat kan het zeker wel zijn! Er zijn voldoende en vooral ook populaire siergrassen die uw tuin kunnen opfleuren. De Calamagrostis, Diamantgras is een erg populaire siergras soort die voor hoogte in tuinen zorgen. Dit populaire siergras kan tot wel 175 meter hoog groeien. De pluimen van dit populaire siergras soort zijn in het begin wit, maar worden in de late zomer lichtbruin van kleur. Naast siergrassen met pluimen, zijn er ook prachtige gekleurde siergrassen. Geen enkel ander siergras heeft zo’n sierlijke en mooie kleur als de Imperata cylindrica, beter bekend als Japans bloedgras. Dit populaire siergras plant u het best vooraan in een border, dit doordat hij zichzelf snel verspreidt. Japans bloedgras kan tot 80 cm hoog groeien. Een ander mooi voorbeeld van een erg populair siergras is de Deschampsia cespitosa, Smele. Dit populaire siergras komen we steeds vaker tegen in Nederlandse tuinen en bloeit van juni tot augustus. Zijn groene blad wordt tot 40 cm hoog en zijn kleine pluimen kunnen wel tot 110 cm hoog worden. 

De mooiste siergrassen voor de tuin

Siergras is een prachtige toevoeging voor uw tuin. Er zijn veel verschillende soorten siergrassen te verkrijgen. Zo zijn er verschillende roodgekleurde grassen, gele, groene en bruine siergrassen. Hiernaast bestaan er ook verschillende siergrassen met bloemen of pluimen. Hieronder vindt u verschillende soorten siergrassen die een natuurlijk uiterlijk geven aan elke tuin. 

Festuca, Zwenkgras

Festuca, ook wel blauw schapengras genoemd heeft een diepe blauwgrijze kleur. De bladeren van dit siergras zijn zeer fijn en hebben een naaldachtige punt. Deze soort siergrassen zijn uitermate geschikt voor een zonnige standplaats, hoe zonniger, hoe mooier de kleur van deze soort siergrassen. 

Carex Comans, Zegge

Carex Comas is een mooi laagblijvend en wintergroen siergras dat weinig onderhoud nodig heeft. Hij wordt ook wel Zegge genoemd en is zeer goed te gebruiken als bodembedekker. Deze soort siergras bloeit van mei tot augustus, dit verschilt wel per soort. De Carex heeft vele soorten die van 20 cm tot 75 cm hoog kan groeien.

Pennisetum Glaucum, Lampenpoetsersgras

De Pennisetum Glaucum is een licht behoevende siergras die ook geschikt is om te planten in potten en borders. Dit soort siergras heeft zwarte bladeren die ongeveer 60 cm hoog worden. De Pennisetum bloeit van juli tot september en heeft dikke, hoge, paarse aren. In het voorjaar heeft hij meer voeding nodig om de bloei te stimuleren. Helaas is deze soort siergras niet winterhard.

Kleine en grote grassen combineren

Het effect van vaste grasplanten in de tuin is bijzonder effectief wanneer verschillende soorten siergrassen op verschillende hoogtes met elkaar worden gecombineerd. De verscheidenheid aan kleuren, de verschillende bladvormen en de variabele bloeiwijzen verenigen zich in het bed in een unieke vorm, die de tuinman ook kan verfijnen in interactie met bloeiende planten en kleine struiken. Gezonde afstanden tussen siergrassen en andere vaste planten zorgen voor een overlap van de ene plant door de andere. Wanneer u hoge siergrassen op de achtergrond zet, terwijl u kleinere grassen van verschillende hoogte in het voorste gebied varieert, kunnen magische effecten worden bereikt, wat zeker bewonderende blikken van veel wandelaars bij het tuinhek uitlokt.

Hebben siergrassen voeding nodig?

De meeste siergrassen voelen zich het meest comfortabel in lichte bodems. Ze hebben niet veel voedingsstoffen nodig en groeien nog steeds prachtig. Daarom is het niet noodzakelijk om siergrassen meerdere keren per jaar van meststof te voorzien. Als uw siergras zwak wordt, het vaak last heeft van ziektes of andere tekenen van een tekort zoals geel verkleurende stengels en bladeren of een verlies van bloemen, dan is bemesting zinvol.

Siergras online kopen bij Het Groene Paradijs

Op zoek naar siergrassen die eenvoudig online te bestellen zijn? Bij Het Groene Paradijs bent u aan het juiste adres voor het online kopen van allerlei soorten siergrassen. Heeft u vragen over online siergras kopen bij Het Groene Paradijs? Dan kunt u altijd telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Wij delen onze kennis over de verschillende soorten siergrassen graag met u, ook als u bijvoorbeeld vragen heeft over een ander product in onze webshop.