Calamagrostis

3 producten

Calamagrostis brachytricha - Diamantgras
actie
Calamagrostis brachytricha - Diamantgras Diamantgras
Calamagrostis acutiflora Karl Foerster - Struisriet
actie
Calamagrostis acutiflora Karl Foerster - Struisriet Struisriet Karl Foerster
Calamagrostis acutiflora 'Overdam' - Struisriet
actie
Calamagrostis acutiflora 'Overdam' - Struisriet Struisriet

Calamagrostis is een mooie grassoort voor uw tuin

Wanneer u van grassoorten houdt in uw tuin, dan maakt u een goede keuze met een calamagrostis. In de volksmond wordt deze grassoort struisriet genoemd. Dit heeft vooral te maken met de sterke overeenkomst met riet. Vooral in de bloeiperiode, dan ontstaan er bloeiaren in een grijsbruine kleur en dit komt overeen met riet. Afhankelijk van het soort cultivar, ontstaan er ook pluimen of pollen. Dit mag u zien als de bloemen van de calamagrostis. De bloeiperiode van de calamagrostis is in de zomer, vanaf juni t/m september. De calamagrostis is de ideale grassoort om te zorgen dat u altijd een volle tuin heeft.

Waar moet u aan denken bij een calamagrostis kopen?

Wilt u een calamagrostis kopen, dan is het onderhoud relatief gemakkelijk. Waar u rekening mee moet houden, is de standplaats van deze grassoort. De calamagrostis houdt van de zon. U dient deze dan ook op een zonnige plek of halfschaduw te planten. Hoe hoog de calamagrostis wordt, is afhankelijk van de soort. Sommige soorten worden hoger dan een meter, terwijl andere soorten maximaal een meter halen. De calamagrostis is goed winterhard. Daarentegen moet u er niet op rekenen dat de grassoort groen blijft tijdens de wintermaanden. Het blad wordt bruin en sterft af. Dit kunt u tijdens de winter gewoon laten zitten. In het vroege voorjaar kortwiekt u de calamagrostis tot een centimeter of 20 boven de grond. U zult zien dat de groene bladeren snel weer opkomen.

U kunt online een calamagrostis bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u geen drukke tuincentra bezoeken voor vulling van uw tuin? Dat hoeft tegenwoordig ook niet. U winkelt gemakkelijk online in de webshop van Het Groene Paradijs. Wilt u een calamagrostis bestellen? Dan hebben wij diverse soorten in ons assortiment. Kies de juiste soort voor uw tuin, dan zorgen wij voor een snelle levering. Wij bieden diverse beveiligde betaalmethodes aan en u krijgt uw calamagrostis goed verpakt thuisgestuurd.