Cotoneaster horizontalis - Dwergmispel

Niet op voorraad

Dwergmispel

Omschrijving van Cotoneaster horizontalis - Dwergmispel

Cotoneaster horizontalis, ook wel bekend als Dwergmispel, is een breed en vlak groeiende heester die kan groeien tot een hoogte van 80 centimeter. De bloeiperiode is in mei/juni, met kleine, witte bloemen. In het voorjaar een enorme trekpleister voor bijen en insecten. De bladeren zijn glanzend groen en worden in de herfst brons en purperachtig van kleur. De bessen zijn rood en rijp in de herfst en een trekpleister voor vogeltjes. De Cotoneaster horizontalis groeit over de grond als bodembedekker, of kan als een soort klimplant tegen een muur groeien tot wel 2 meter hoog. De takken hebben een visgraatachtige vertakking wat in de winter, als de struik kaal is, een fraai effect geeft.

 

Deze Dwergmispel stelt niet veel eisen aan de standplaats of grondsoort. De struik is winterhard tot -25 graden Celcius. Snoeien doet u het beste na de bloei, verwijder lange scheuten om de plant in model te houden.

 

Wilt u Cotoneaster horizontalis - Dwergmispel kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Dwergmispel bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Cotoneaster horizontalis - Dwergmispel

Hoogte bij levering 5-20cm
Hoogte volwassen plant 80cm
Bloeiperiode Mei, Juni
Bloeikleur Wit, Roze
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 4
Aantal per strekkende meter 5
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99