Ficus carica 'Dalmatié' - Gewone Vijg

Niet op voorraad

Gewone Vijg

Omschrijving van Ficus carica 'Dalmatié' - Gewone Vijg

Ficus carica 'Dalmatié' is een soort Vijgenboom die behoort tot de familie van de Moraceae en ook wel de Gewone Vijg wordt genoemd. Deze struik kan tot wel 3 meter hoog worden. De bladeren zijn groot en donkergroen van kleur. De Ficus carica 'Dalmatié' bloeit in de maanden april en mei met kleine, groene bloemen. Na de bloei verschijnen de vruchten, die rond de maand september rijp zijn. De vruchten zijn groot en hebben een groengele schil met sappig rood vruchtvlees.

 

De standplaats voor de Ficus carica 'Dalmatié' is zonnig en warm en kan het beste geplant worden in een goed waterdoorlatende grond. Vijgenstruiken- en bomen hebben veel water nodig, dus zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is. De winterhardheid van de Ficus carica 'Dalmatié' is redelijk goed, Winterhard tot -12°C en kan dus wel tegen een koude winter, maar het is wel aan te raden om bescherming te bieden tegen extreme weersomstandigheden door middel van een winterbescherming. 

 

Voor de snoei is het belangrijk om te weten dat Vijgenbomen een jaarlijkse snoei nodig hebben. In de eerste jaren kunt u flink snoeien, dit om de boom te laten groeien, want snoeien doet groeien! Daarna kunt u jaarlijks wat oude en dode takken verwijderen en de kroon op gewenste vorm snoeien. Dit is om de vorm van de boom te behouden en om de opbrengst van de vruchten te verhogen. In de winter is de beste tijd om te snoeien, omdat de boom dan in rust is. 

 

Wilt u Ficus carica 'Dalmatié' ofwel Vijgenboom kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Vijgenboom bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Fruitplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Ficus carica 'Dalmatié' - Gewone Vijg

Hoogte bij levering 30-60cm
Hoogte volwassen plant 250cm
Bloeiperiode Mei
Bloeikleur Groen
Standplaats Zonnig
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Matig
Aantal per m² 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99