Goudaardbei

2 producten

Waldsteinia geoides - Goudaardbei
actie
Waldsteinia geoides - Goudaardbei Goudaardbei of Gele Aardbei
Niet op voorraad 3.99
Waldsteinia Ternata - Goudaardbei
actie
Waldsteinia Ternata - Goudaardbei Goudaardbei of Gele Aardbei

Als je een stuk tuin hebt waarvoor je een bodembedekker wilt, is de Goudaardbei misschien wel het antwoord. Goudaardbei (Waldsteinia ternata) wordt zo genoemd vanwege hun gelijkenis met eetbare aardbeiplanten. Goudaardbei is echter niet eetbaar. Een groenblijvende, Goudaardbei is een bodembedekker met een brede groei, maar niet ver de hoogte in gaat, circa 10cm. Het blad van Goudaardbei lijkt op dat van eetbare aardbeien met een wigvorm die in de herfst brons wordt. De planten hebben kleine gele bloemen, die weer lijken op die van eetbare aardbeien, en verschijnen in het voorjaar. Inheems in Europa en Noord-Azië, wordt Goudaardbei soms "droge aardbei" of "gele aardbei" genoemd.

Goudaardbei als bodembedekker

Bodembedekker Goudaardbei is een kruidachtige vaste plant die in de winter groen blijft en in de lente nog groener wordt. Hij is geschikt voor het Europese klimaat. In de vrijwel heel Europa blijven de planten het hele jaar een toegevoegde waarde als groenblijvende bodembedekker. Deze gemakkelijk te verzorgen vaste plant is geschikt voor een breed scala aan bodems en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. De plant kan door sommigen als invasief worden beschouwd, omdat deze zich snel via uitlopers verspreidt, net als eetbare aardbeien. Hoewel Goudaardbei droogtetolerant is, gedijt ze niet in de hete temperaturen. Gebruik Goudaardbei tussen stapstenen of langs beboste paden in lichte schaduw tot zon.

Verzorging van de Goudaardbei

Zoals gezegd is Goudaardbei tolerant ten opzichte van minimale beregening, maar om de plant niet te belasten, wordt een constante hoeveelheid water aanbevolen. Anders is de zorg voor Goudaardbei redelijk onderhoudsvriendelijk en ongediertevrij. Voortplanting van Goudaardbei wordt bereikt door zaaien; Maar als de plant eenmaal gevestigd is, stuurt ze snel lopers uit, waardoor de beschikbare ruimte snel wordt gevuld. Laat de zaadkoppen op de plant drogen en verwijder en verzamel de zaadjes. Droog ze en bewaar ze.