Longkruid

5 producten

Pulmonaria saccharata 'Dora Bielefeld'
actie
Pulmonaria saccharata 'Dora Bielefeld' Longkruid
Pulmonaria saccharata 'Mrs Moon'
actie
Pulmonaria saccharata 'Mrs Moon' Longkruid Mrs Moon
Pulmonaria rubra - Longkruid
actie
Pulmonaria rubra - Longkruid Longkruid rubra
Pulmonaria officinalis Sissinghurst White
actie
Pulmonaria officinalis Sissinghurst White Longkruid
Pulmonaria Blue Ensign - Longkruid
actie
Pulmonaria Blue Ensign - Longkruid Longkruid Blue Ensign

Longkruid in uw tuin

Er zijn maar weinig planten die zo interessant zijn in de lentetuin als Longkruid. Zijn latijnse naam Pulmonaria, is een uitstekende vaste plant met een textuur die goed contrasteert met andere vroege seizoenplanten zoals nieskruid, varens. Je zou denken dat deze duurzame vroege voorjaarsbloeiers met aantrekkelijk blad overal zouden groeien, maar helaas niet.

De verklaring voor de naam

Lonkruid De naam Longkruid is ontstaan ​​uit het gebladerte, dat vaak groen is met witte vlekken en lijkt op een zieke long, vandaar de naam longkruid en de Latijnse vertaling, Pulmonaria, die de naam voor het geslacht werd. Kruidkundigen hebben lang gelogenstraft dat wanneer een plant op een bepaald lichaamsdeel lijkt, deze geneeskrachtige eigenschappen moet hebben om dat specifieke deel van het lichaam te genezen. Vandaar het voortdurende gebruik van Pulmonaria om veel ademhalingsaandoeningen te behandelen.

Het blad van Longkruid

De zilveren vlekken op Pulmonaria-bladeren zijn eigenlijk het resultaat van bladluchtzakken, die worden gebruikt voor het koelen van het onderste oppervlak van de bladeren. Deze luchtzakken maskeren het uiterlijk van chlorofyl in de bladeren, waardoor de bladpatronen ontstaan ​​waar we als tuiniers van genieten. De logische conclusie is dat cultivars met meer zilver in het blad meer warmte en mogelijk zon moeten kunnen verdragen.