Loropetalum chinense 'Fire Dance' - Chinese Franjeboom

Op voorraad

Chinese Franjeboom

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Loropetalum chinense 'Fire Dance' - Chinese Franjeboom

Loropetalum chinense 'Fire Dance' in het Nederlands ook wel bekend al Chinese Franjeboom valt in de groep heesters. Het is een opvallende en kleurrijke verschijning met zijn paarsgroene bladeren en rozerode bloemen. De 'Fire Dance' wordt met een hoogte van 100 tot 150 centimeter een stukje hoger dan de 'Black Pearl'. Zijn bloemen zijn iets lichter van kleur, en hoewel de 'Fire Dance' ook al in maart begint met zijn bloei is deze met een bloeiperiode van 2 maanden wat minder lang dan de 'Black Pearl'.

 

Wanneer er nieuwe twijgen vormen hebben deze in eerste instantie een roze kleur wat de Chinese Franjeboom extra decoratief maakt. Ook geeft de 'Fire Dance' de voorkeur aan een zonnige tot half beschaduwde standplaats op een beschutte plek in een goed gedraineerde bodem. Die beschutte standplaats verlangt hij met name voor strenge winters. Hij kan na de bloei worden terug gesnoeid maar dit hoeft niet perse. In de winter blijft hij zijn mooie kleur behouden.

 

Wilt u Loropetalum chinense 'Fire Dance' ofwel Chinese Franjeboom kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Chinese Franjeboom bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Sierheesters. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Loropetalum chinense 'Fire Dance' - Chinese Franjeboom

Hoogte bij levering 20-30cm
Hoogte volwassen plant 150cm
Bloeiperiode Maart, April
Bloeikleur Rood, Roze
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen, Paars
Wintergroen Ja
Winterhardheid Matig
Aantal per m² 2
Aantal per strekkende meter 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99