Mespilus germanica - Wilde Mispel

Niet op voorraad

Wilde Mispel

Omschrijving van Mespilus germanica - Wilde Mispel

De Wilde Mispel (Mespilus fermanica), is een struik gerelateerd aan de Rozenfamilie. De vruchten die de Mespilus fermanica produceert heten ook Mispel. Het is een onopvallende struik of kleine boom, die vaak breder is dan dat hij hoog is. De bloeiperiode is in mei, de Mespilus fermanica bloeit dan met witte, soms roze, bloemen die u wellicht een beetje doen denken aan een wilde roos. Wat de Wilde mispel karaktervol maakt is de mooie takkenstructuur en natuurlijk de eetbare vruchten. De Mispels zijn pas lekker als de vruchten erg rijp zijn, bijna rot, dan moeten ze snel gegeten worden, anders zijn ze niet lekker meer. Meestal is dit na de eerste vorst, laat in de herfst of in de winter. De Mispel is dan een wat bruine vrucht, heeft een peer-achtige vorm en is ongeveer 3cm groot. Ze zijn rijk aan vitamine C en blijken een goede invloed te hebben op de maag en de spijsvertering. Gebruik de Mispel om bijvoorbeeld jam, gelei of likeur te maken. 

 

Het blad van de Mespilus fermanica is gemiddeld 5 tot 12cm groot op een korte steel. De bladvorm is langwerpig en fijn gezaagd. Aan beide kanten is het blad licht behaard en in de winter wordt het afgeworpen.

 

Snoeiadvies: Als u de Mespilus fermanica niet snoeit zal deze minder vruchten dragen. Om de Wilde Mispel goed te laten groeien kunt u de boom het beste 1 keer per jaar snoeien. De snoei vindt plaats in de winterperiode. U kunt in deze periode ongeveer 30% van de takken wegknippen. De enige takken die u niet mag verwijderen zijn kortloten. Kortloten zijn de takken waar de vruchten aan gaan komen en waar de bloesem aan gebloeid heeft. 

Meer informatie over Mespilus germanica - Wilde Mispel

Hoogte bij levering 40-100cm
Hoogte volwassen plant 300cm
Bloeiperiode Mei
Bloeikleur Wit
Standplaats Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99