Miscanthus sinensis 'Malepartus' - Prachtriet

Op voorraad

Prachtriet

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Miscanthus sinensis 'Malepartus' - Prachtriet

Miscanthus sinensis 'Malepartus' ofwel Prachtriet Malepartus is een hoog siergras uit de grote familie van de Miscanthus. Dit soort onderscheidt zich vooral door zijn sierlijke herfst en winterbeeld. Vanaf de maand September kleurt het blad naar een oranje-gele kleur en de oorspronkelijk rode pluimen zullen veranderen naar een heldere witte tint. Op de derde foto op deze productpagina kunt u bekijken hoe er dit uitziet.

Verder wordt Miscanthus sinensis 'Malepartus' uiteindelijk ongeveer 225 centimer hoog en groeit vrij compact met sierlijke hangende bladeren. In het vroege voorjaar dient u dit Prachtriet Malepartus terug te snoeien tot ongeveer 15cm boven de grond, zodat als de temperatuur in het voorjaar gaat stijgen, er weer frisse scheuten gevormd kunnen worden. Ook is deze periode zeer geschikt om de nodige meststoffen aan de plant toe te dienen, wij bieden deze aan de vorm van Organische Mestkorrels. Als u dit jaarlijks doet, dan blijft dit siergras sterk en gezond en bent u verzekerd van een rijkelijke bloei.

Wilt u Miscanthus sinensis 'Malepartus' - Prachtriet 'Malepartus' kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Prachtriet bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Siergrassen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Miscanthus sinensis 'Malepartus' - Prachtriet

Hoogte bij levering 5-40cm
Hoogte volwassen plant 225cm
Bloeiperiode Augustus, September, Oktober
Bloeikleur Rood, Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Rood, Groen, Geel
Wintergroen Nee
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 3
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof 1 kg Organische Meststof 1 kg Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  8.99