Nandina domestica - Hemelse Bamboe

Niet op voorraad

Hemelse Bamboe

Rating on Trustpilot

Omschrijving van Nandina domestica - Hemelse Bamboe

Schijnbamboe of Hemelse Bamboe zijn de Nederlandse benamingen voor deze sierheester. De Nandina domestica is niet eens nauw verwant aan bamboe, maar wat betreft uiterlijk heeft ze er wel wat van weg. Het blad van de Nandina domestica loopt in het voorjaar lichtrood uit, daarna worden de bladeren groen in de zomer en krijgt Nandina domestica ook witte trosvormige bloemen. In de herfst en winter kleurt het blad weer rood. In principe blijft het blad in de winter aan deze tuinplant, soms vallen enkele bladeren af. Maar in het voorjaar vormt zich weer nieuw blad. Deze Schijnbamboe is een laagblijvende variant. Daardoor is deze tuinplant geschikt voor de kleinere border ook in de Japanse tuin en de plant staat prachtig in bloembakken op uw terras. 

 

Nandina domestica is een groenblijvende tuinplant. Deze Schijnbamboe bloeit in juli met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 150 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon / halfschaduw.

 

Wilt u Nandina domestica ofwel Schijnbamboe of Hemelse Bamboe kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Hemelse Bamboe bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Sierheesters. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Nandina domestica - Hemelse Bamboe

Hoogte bij levering 30-60cm
Hoogte volwassen plant 150cm
Bloeiperiode Juni
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Rood, Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Matig
Aantal per m² 1
Aantal per strekkende meter 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
5 / 5 2 review(s)
 • 13-10-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  makkelijk zoeken snelle nette levering en heel netjes veilig verpakt.
 • 22-09-2019
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Gisteren de planten ontvangen. Keurig en goed verpakt. Wij zijn zeer tevreden met de planten die we ontvangen hebben. De planten zien er mooi en gezond uit. Boven verewachting. (Je ziet online alleen plaatjes, dus je weet nooit wat je krijgt.) Nu maar hopen dat ze aanslaan, maar dat is aan ons om ervoor te zorgen dat ze gaan groeien.
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99