Photinia fraseri 'Red Light' - Glansmispel

Op voorraad

Glansmispel

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Photinia fraseri 'Red Light' - Glansmispel

De Photinia fraseri 'Red Light' ook wel beter bekend onder de naam Glansmispel 'Red Light' heeft een opvallend rood blad dat wel lijkt licht te geven in uw tuin. Hetgeen dat deze Photinia onderscheid zijn de felrood getinte twijgen met glanzend rode bladeren, die later naar donkergroen verkleuren. Vanwege de bijzondere bladkleur is de Photinia fraseri 'Red Light' geschikt om als solitair in uw tuin te plaatsen, maar kan ook perfect als haagplant gebruikt worden.

De Photinia 'Red Light' houdt zijn blad het hele jaar door maar is matig winterhard, bescherming tegen koude en droge wind is zeer gewenst. In de bloeiperiode die plaatsvind in april en mei verschijnen er witte bloemen. In het begin van de herfst verschijnen de kleine rode en zwarte vruchten, welke giftig zijn maar wel worden gewaardeerd door vogels. Jaarlijks snoeien is voor de Photinia fraseri 'Red Light' voldoende om de plant compact in vorm te houden, doe dit bij voorkeur aan het einde van de zomer om de toekomstige bloei te bevorderen. Snoeien in juni zorgt in de herfst weer voor nieuwe rode bladeren.

Wilt u Photinia fraseri 'Red Light' - Glansmispel 'Red Light' kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Glansmispel bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Haagplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Photinia fraseri 'Red Light' - Glansmispel

Hoogte bij levering 20-60cm
Hoogte volwassen plant 250cm
Bloeiperiode April, Mei
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Rood, Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 1
Aantal per strekkende meter 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen 3 kg DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen 3 kg Voeding voor coniferen, naaldbomen, sparren, taxus en hagen
  14.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99