50 x Prunus Otto Luyken - Laurierhaag 40-50cm

Op voorraad

16,66 strekkende meter Laurierhaag Otto Luyken

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van 50 x Prunus Otto Luyken - Laurierhaag 40-50cm

Dit betreft een Boxpallet met 50 x Prunus Otto Luyken in C5(liter) pot. Voor een haag plant u er 3 per strekkende meter, dus totaal is dit pakket goed voor 16,66 meter haag !

De Prunus lauroceracus ‘Otto Luyken’ ofwel Laurierhaag is een prachtige, altijd groene haagplant met een maximale hoogte van ca. 1,25 meter. De Prunus lauroceracus 'Otto Luyken' groeit erg compact en heeft mooi glanzend, donkergroen blad. De Laurierhaag 'Otto Luyken' is geschikt voor alle grondsoorten en kan zowel in de schaduw als in de zon worden gebruikt. De Laurierhaag bloeit in de lente met witte bloemen en een sterke geur. In de herfst volgt er vaak een tweede bloei, waarna er bessen aan de Prunus lauroceracus ‘Otto Luyken’ komen. Door de geringe maximale hoogte van de Prunus lauroceracus ‘Otto Luyken’ is deze plant uitermate geschikt voor lage heggen (tot ongeveer 1 meter). Doordat Laurierhaag 'Otto Luyken' een langzaam groeiende plant is, is snoeien maar één keer per jaar nodig.

Wij geven als aanplant advies om de Laurierhaag aan te planten met nieuwe tuingrond met een geul van 40x40cm. Dat zal er voor zorgen dat de haag het eerste jaar voldoende voeding krijgt. Als de Laurierhaag is aangeplant dient u de haag direct water te geven, maar niet drijfnat i.v.m wortelrot.

Voor het aanplanten adviseren wij het gebruik van turf. Dit kunt u tijdens het planten door de grond mengen of na de aanplant een laag rond/onder de plant strooien. Dit verbetert de bodemstructuur, maakt de bodem zuurder en zorgt ervoor dat de bodem meer vocht vasthoudt. Hierdoor zal deze plant het helemaal naar zijn zin hebben in uw tuin!

Meer informatie over 50 x Prunus Otto Luyken - Laurierhaag 40-50cm

Hoogte bij levering 40-60cm
Hoogte volwassen plant 125cm
Bloeiperiode Mei
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 7
Aantal per strekkende meter 3
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
5 / 5 1 review(s)
 • 20-02-2020
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Na wat vergelijken toch hier besteld, goede prijs en snelle correcte levering. Ik ga hier meer voor mijn tuin bestellen
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen 3 kg DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen 3 kg Voeding voor coniferen, naaldbomen, sparren, taxus en hagen
  14.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99