Pyracantha 'Orange Glow' - Vuurdoorn

Op voorraad

Vuurdoorn Orange Glow

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Pyracantha 'Orange Glow' - Vuurdoorn

Pyracantha 'Orange Glow' ofwel Vuurdoorn Orange Glow is een vertegenwoordiger van de rozenfamilie en het geslacht van pitvruchtenplanten. Vuurdoorn Orange Glow is een rijkelijk bloeiende, zeer taaie, vorstharde sierheester. Het werd in 1930 gefokt door de Nederlandse botanicus Wageningen uit de wilde soorten van Zuidoost-Europa en kreeg de botanische naam Pyracantha 'Orange Glow'. Het woord 'vuur' beschrijft de vurige felle kleur van de vruchten, terwijl het woord 'doorn' verwijst naar de takken bezaaid met doornen. 'Orange Glow' staat voor zijn glamoureuze feloranje bessen, die eigenlijk van een afstand naar de kijker schijnen. Een andere eigenaardigheid is dat deze struik, in tegenstelling tot de meeste andere planten, nooit slaapt.

 

Met de Pyracantha Orange Glow een echte Nederlandse sierheester in de tuin

De Pyracantha Orange Glow is een sierheester die in de jaren 30 werd gekweekt in de botanicus van Wageningen. De oorspronkelijke benaming van de Pyrancantha is vuurdoorn, verwijzend naar de vurige kleuren van de vruchten en de doornen die op de takken aanwezig zijn. Het is niet dat de naam Orange Glow specifiek op het ontstaan in Nederland van toepassing is. Deze Pyracantha geeft letterlijk een oranje gloed af door middel van de ontelbare oranje besjes die na de bloeiperiode ontstaan. Tijdens de bloeiperiode die in mei plaatsvindt, ontstaan er kleine witte bloemetjes en vervolgens de felgekleurde oranje besjes.

 

Een opvallende Pyracantha Orange Glow kopen voor in de tuin

Wilt u ook de mooie en opvallende Pyracantha Orange Glow kopen voor in de tuin? Zorg dan dat u deze sierheester in de volle zon of halfschaduw plaats. Hier komt de plant het best tot zijn recht en heeft u een rijkelijke groei van de oranje besjes. Een licht vochtige en voedselrijke bodem is ook gewenst om optimale omstandigheden voor de struik te creëren. Overigens blijft het blad van de Pyracatha Orange Glow tijdens de winter groen en de struik is ook zeer goed winterhard. U hoeft dus geen beschermende maatregelen te nemen. Gemiddeld kan de Pyracantha Orange Glow tot 250 centimeter hoog worden.

 

Een Pyracantha Orange Glow bestellen bij Het Groene Paradijs

De mooie oranje bessen van de Orange Glow geven kleur aan uw tuin, ook tijdens de wintermaanden. Wanneer u deze kleur ook in uw tuin wilt, dan kunt u een Pyracantha Orange Glow bestellen bij Het Groene Paradijs. Bij ons bestelt u gemakkelijk in de webshop. Hier vindt u ons volledige assortiment en die wij in onze eigen kwekerij kweken. Naast de verschillende soorten van de Pyracantha, bent u bij ons ook aan het juiste adres voor tal van andere planten, struiken en siergrassen. Heeft u hulp nodig, wilt u meer weten of zit u verlegen om deskundig advies? Neem dan contact met onze deskundige medewerkers op.

Meer informatie over Pyracantha 'Orange Glow' - Vuurdoorn

Hoogte bij levering 40-80cm
Hoogte volwassen plant 250cm
Bloeiperiode Mei
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Aantal per strekkende meter 4
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99