Rhodondendron

5 producten

Rhododendron hybride 'Elizabeth Red' - Dwergrhododendron
actie
Rhododendron hybride 'Elizabeth Red' - Dwergrhododendron Dwergrhododendron
17.99 19.99
Rhododendron 'Scarlet Wonder' - Dwergrhododendron
actie
Rhododendron 'Scarlet Wonder' - Dwergrhododendron Dwergrhododendron
8.99 11.99
Rhododendron 'Blue Tit' - Dwergrhododendron
actie
Rhododendron 'Blue Tit' - Dwergrhododendron Dwergrhododendron
11.11 12.99
Rhododendron Encore 'Autumn Fire' - Dwergrhododendron
actie
Rhododendron Encore 'Autumn Fire' - Dwergrhododendron Azalea / Dwergrhododendron
Niet op voorraad 16.99
DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea Voeding voor zuurminnende planten - Verpakking 1,5kg

De rhodondendron is een geliefde struik

Misschien is de rhodondendron wel één van de meest geliefde struiksoorten in de Nederlandse tuinen. Niet alleen in tuinen, ook in menig openbaar park staan rhodondendrons. Er zijn wereldwijd wel enkele duizenden soorten rhodondendrons bekend. Dit komt omdat zij een uit een groot plantengeslacht stammen met allerlei vertakkingen. De rhodondendrons die in Nederland en België bekend staan, zijn voornamelijk struiken tot kleine bomen. De struik heeft ovale bladeren en de bloemen kunnen in een tros staan, maar ook zelfstandig. Wilt u een rhodondendron in uw tuin, dan heeft een zeer grote keuze uit verschillende kleuren bloemen. U kunt het bij wit houden, opvallend knalrood of kleuren als roze, geel paars of blauw.

Een rhodondendron kopen voor veel mogelijkheden

Een rhodondendron is een relatief gemakkelijke plant. De plant kan zowel in de zon, in halfschaduw of in de volle schaduw worden gepland. Dit is ook afhankelijk van de soort rhodondendron die u aanschaft. Dit geldt ook voor de bloeiperiode. Er zijn soorten die alleen in de maande maart t/m mei bloeien en er zijn soorten waarvan u in de zomermaanden van bloemen geniet. De wortels van de rhodondendron hebben veel lucht nodig. Plant een rhodondendron daarom nooit te diep in de grond en geef de wortels nooit teveel water. Te weinig water is ook niet goed, want de plant heeft wel wat nodig. De rhodondendron kan tot wel 2,5 meter hoog worden. Het is daarom belangrijk om na de winter de plant goed te snoeien.

Een rhodondendron online bestellen bij Het Groene Paradijs

Een rhodondendron is een zeer geliefde tuinstruik en kan ook bij u in de tuin worden geplaatst. Wanneer u in de webshop van Het Groene Paradijs rondkijkt, zult u zien dat wij erg veel soorten in ons assortiment hebben. Welke kleur bloemen u ook maar wenst, wij hebben hier wel een rhodondendron van. Het formaat die u bij ons bestelt, ligt tussen de 20 en 40 centimeter en uiteraard kan dit in uw tuin uitgroeien tot een struik van formaat. Heeft u nog advies nodig over het onderhoud van een rhodondendron of over de verschillende soorten? Neemt u dan gerust contact met ons op.