Slangenbaard

3 producten

Ophiopogon planiscapus 'Niger' - Zwarte Slangenbaard
actie
Ophiopogon planiscapus 'Niger' - Zwarte Slangenbaard Zwarte Slangenbaard 'Niger'
Ophiopogon japonicus 'Minor' - Slangenbaard
actie
Ophiopogon japonicus 'Minor' - Slangenbaard Japans Slangengras
Ophiopogon planiscapus - Slangenbaard
actie
Ophiopogon planiscapus - Slangenbaard Slangenbaard
Niet op voorraad 6.99

Kies met slangenbaard voor een mooie grassoort

Slangenbaard oftewel Ophiopogon planiscapus, is een plantje die onder de siergrassen valt. Het is een typische groene bodembedekker, die in de maanden augustus en september tot bloei komt. Er komen dan kleine witte arige bloempjes tevoorschijn. Het blad van slangenbaard is langwerpig en lijnvormig in een vrij donkergroene kleur. Aangezien slangenbaard gemiddeld 15 tot 20 centimeter hoog wordt, is het een uitstekende bodembedekker en kunt u hiermee kale plekken in de tuin bedekken met een aantrekkelijke en groenblijvende grassoort. Daarnaast zijn er mogelijkheden om de plant in borders te planten of als onderbeplanting onder struiken en heesters.

Wat is het onderhoud als u slangenbaard wilt kopen?

Wilt u slangenbaard kopen? Dan heeft u hier nauwelijks onderhoud aan. Let er op dat u de plant nooit volop in de zon plaatst. Slangenbaard gedijt het beste in de schaduw of halfschaduw. Ook de grond mag niet te droog zijn. Een vochtige en humusrijke grond is gewenst. Enkel in augustus en september geniet u van de witte bloemetjes. De rest van het jaar blijft slangenbaard groen. Het is dan ook een winterharde plant die de koude winters gemakkelijk overleeft. Omdat de plant uit zichzelf nieuwe planten aanmaakt, moet u de groei in de gaten houden en eventueel wat wegsnijden als er overwoekering dreigt.

Slangenbaard bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u slangenbaard bestellen om de kale plekken in uw tuin op te vullen? Dan maakt u een uitstekende keuze voor een mooie donkergroene siergras met een aantrekkelijke uitstraling. Slangenbaard bestellen kan tegenwoordig heel gemakkelijk online in de webshop van Het Groene Paradijs. U hoeft niet de deur uit om drukke tuincentra te bezoeken, maar u bestelt ontspannen vanuit uw eigen huis. Bovendien is onze webshop 24 uur per dag open. Na afronding van uw bestelling, mag u een snelle en correcte levering verwachten, zodat u uw slangenbaard al snel kunt planten. Daarnaast geven wij een groeigarantie af, waarmee wij onze hoge standaarden bevestigen.