Veldbies (Luzula)

3 producten

Luzula pilosa 'Igel' - Veldbies
actie
Luzula pilosa 'Igel' - Veldbies Veldbies 'Igel'
2.33 3.99
Bekijk product
Luzula 'Nivea' - Veldbies
actie
Luzula 'Nivea' - Veldbies Veldbies
2.33 3.99
Bekijk product
Luzula sylvatica - Veldbies
actie
Luzula sylvatica - Veldbies Grote Veldbies
2.33 3.99
Bekijk product

De Veldbies als elegante toevoeging aan uw tuin

De Veldbies, ook wel Luzula of de bies plant genoemd, is een ideale manier om uw tuin te verfraaien. Deze veelzijdige planten, behorend tot de familie Juncaceae, brengen een vleugje natuurlijke schoonheid naar iedere tuin. Dit komt door de grasachtige bladeren en bloemstelen die de aandacht trekken met hun bescheiden, maar elegante bloemen. Deze bloemen kunnen variëren van groen tot bruin waardoor ze een subtiel kleuraccent toevoegen aan uw tuin.

Het is niet zomaar een ‘gewone Veldbies’, u kunt dit prachtige siergras planten van vochtige bossen en zonnige weiden, maar ook zeker in borders. Wilt u uw tuin wat stoerder maken? Kies dan voor een wat ruigere Veldbies met bruine bloemen of kies voor een zachtere optie met de witte Veldbies. Deze witte Veldbies wordt ook wel omschreven als een sneeuwwitte Veldbies, u raad het misschien al, dit is omdat de bloemen zo wit als sneeuw zijn.

Mocht de Luzula bruine plekken op zijn bladeren vertonen, kunt u deze het beste in het voorjaar iets terugsnoeien. Het snoeien van de Veldbies is geen ingewikkelde taak. U kunt dit het beste doen met een heggenschaar of eventueel nog met een snoeischaar. Knip de slechte bladeren af tot aan de onderkant van de bladsteel. Wilt u uw grote Veldbies snoeien? Dit werkt precies op dezelfde manier. Het snoeien van de Veldbies, of dit nu een grote Veldbies of een gewone Veldbies is, zal de groei van deze prachtige plant bevorderen.

Luzula Nivea

De Veldbies Luzula Nivea is een prachtige siergras-soort. De Luzula Nivea onderscheidt zich van de andere soorten Luzula door zijn smetteloze witte bloemen die prachtig afsteken tegen de groene achtergrond van zijn grasachtige bladeren. Deze soort doet het goed in allerlei verschillende omgevingen, waardoor hij geschikt is voor onder andere schaduwrijke en vochtige tuinen. De Luzula Nivea is makkelijk in onderhoud, omdat de plant meestal wintergroen is. Toch raden we aan om de plant in het voorjaar terug te snoeien, ook als de Luzula Nivea wintergroen is.

Wilt u de Luzula Nivea combineren met een andere plant? Dan raden wij aan om te kiezen voor planten die op andere momenten in bloei staan. Zo combineer je kleurrijke bloemen met prachtig groen. Benieuwd welke planten u het beste kunt combineren met de Luzula Nivea? Neem dan gerust een kijkje op onze website.

Luzula Sylvatica

De Luzula Sylvatica is de grotere soort Veldbies. Deze prachtige plant kan tot wel 35cm hoog worden en is daarmee de grootste van zijn soort. De Luzula Sylvatica krijgt wit- bruinachtige pluimbloemen. Hierdoor kan de plant gezien worden als een wat ruigere maar toch elegante plant. Wilt u de Luzula Sylvatica gaan snoeien? Dan kan dit op dezelfde manier als de kleinere varianten van de Veldbies. Snoei de slechte bladeren van Luzula Sylvatica in het voorjaar terug tot de onderkant van de bladsteel.

Luzula Pilosa ‘Igel’

Luzula Pilosa 'Igel' is niet zomaar een plant; het is een unieke siergras soort die uw tuin een magische uitstraling geeft. Met zijn opvallende gelijkenis met egels, biedt deze plant een artistiek en eigenzinnig element aan uw buitenruimte. De zorgeloze groei en aanpassingsvermogen van Luzula Pilosa maken het een favoriet onder tuiniers.

De Luzula Pilosa ‘Igel’ past zich aan aan zowel zonnige als schaduwrijke locaties en gedijt in diverse bodemomstandigheden. Het is de perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een vleugje natuurlijke charme en een beetje speelsheid in hun tuin. Breng een vleugje sprookjesachtige allure in uw tuin en laat Luzula Igel u betoveren met zijn eigen unieke aantrekkingskracht.

Veldbies kopen bij Het Groene Paradijs

Door een Veldbies te kopen bij Het Groene Paradijs, hoeft u er niet op uit te trekken naar overvolle tuincentra en waar u uren in de rij moet staan. U scrolt gemakkelijk en ontspannen vanuit uw eigen huiselijke omgeving door de webshop van Het Groene Paradijs. Wij hebben diverse soorten van de Veldbies. U kiest bij ons de Veldbies die aan uw wensen voldoet. Wij hebben veel ervaring met het online verkopen van de Veldbies en nog veel meer planten en struiken, dus u mag er gerust op zijn dat uw Veldbies veilig en in een stevige verpakking naar u verzonden wordt.

Kenmerken veldbies

Latijnse naam Luzula
Plantenfamilie Cyperaceae (Cypergrassenfamilie)
Grondsoort Vochtige, goed doorlatende grond
Standplaats Halfschaduw tot schaduw; sommige soorten verdragen volle zon
Hoogte volgroeide plant Varieert sterk afhankelijk van de soort (meestal tussen 15 cm en 90 cm)
Breedte Verspreidt zich vaak via wortelstokken en vormt dichte matten
Bloemkleur Groenachtig tot bruin, vaak onopvallend
Bloeitijd Voorjaar tot zomer, afhankelijk van de soort
Bladkleur Groen tot blauwgroen, afhankelijk van de variëteit
Bladvorm Langwerpig, lijnvormig
Bladgrootte Matig groot
Planttijd Voorjaar of herfst
Waterbehoefte Matig tot vochtig
Windgevoeligheid Matig windbestendig
Winterhardheid Over het algemeen goed winterhard

Veelgestelde vragen over Veldbies

Veldbies (Luzula) wordt bij voorkeur geplant in het voorjaar of in het vroege najaar, wanneer de grond nog vochtig is en de temperaturen gematigd zijn. Dit geeft de plant voldoende tijd om te wortelen voordat het groeiseizoen begint.
Veldbies heeft meestal geen intensieve snoei nodig. Als de plant te groot of rommelig wordt, kunnen dode bladeren of bloemstengels worden weggeknipt om de plant er netjes uit te laten zien. Dit kan het beste worden gedaan in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint.
Luzula's bloeiperiode varieert afhankelijk van de specifieke variëteit en groeiomstandigheden. Over het algemeen bloeien ze in het late voorjaar tot de vroege zomer, meestal tussen mei en juni. De bloemen zijn meestal onopvallend en kunnen variëren in kleur van wit tot geelachtig groen.