Veldbies

3 producten

Luzula pilosa 'Igel' - Veldbies
actie
Luzula pilosa 'Igel' - Veldbies Veldbies 'Igel'
Luzula 'Nivea' - Veldbies
actie
Luzula 'Nivea' - Veldbies Veldbies
Luzula sylvatica - Veldbies
actie
Luzula sylvatica - Veldbies Grote Veldbies

De veldbies is een gezellige plant in uw tuin

De Veldbies, in het Latijn ook wel luzula genoemd, is een plant die nauwe verwantschap heeft met de russenfamilie. Het kenmerk van dit plantengeslacht, is dat ze oppervlakkig lijken op een grassoort. De veldbies wordt dan vaak ook geschaard onder de siergrassen. Dit heeft alles te maken met het kenmerkende blad dat lijnvormig en vlak is. Afhankelijk van het soort veldbies, wordt de plant gemiddeld 20 tot 30 centimeter hoog. De bloeiperiode start in april en gaat door tot medio juli. Er worden dan pluisachtige bloemen voortgebracht. De kleur van de bloemen hangt vooral van de soort af, maar vaak is dit wit.

De voordelen van een veldbies kopen

Een veldbies kopen heeft verschillende voordelen. Zo is de veldbies een gemakkelijke plant, die weinig onderhoud behoeft. U hoeft de plant namelijk niet te snoeien. Wel moet u vooral tijdens de droge periodes voor wat vocht zorgen. Houdt u ook rekening met de standplaats van de veldbies. De veldbies houdt namelijk niet van zon. U plaats deze dan ook in de volle schaduw of halfschaduw. Dit een groot voordeel van een veldbies. Als u namelijk een schaduwrijke tuin heeft, dan kan het lastig zijn om hier de juiste planten voor te vinden. Met de veldbies heeft ook in een tuin zonder zon, leuke planten die het goed doen.

Een veldbies bestellen bij Het Groene Paradijs

Door een veldbies te bestellen bij Het Groene Paradijs, hoeft u er niet op uit te trekken naar overvolle tuincentra en waar u uren in de rij moet staan. U scrolt gemakkelijk en ontspannen vanuit uw eigen huiselijke omgeving door de webshop van Het Groene Paradijs. Wij hebben diverse soorten van de veldbies. U kiest bij ons de veldbies die aan uw wensen voldoet. Wij hebben veel ervaring met het online verkopen van planten en struiken, dus u mag er gerust op zijn dat uw veldbies veilig en in een stevige verpakking naar u verzonden wordt.