Verbena rigida winterhart

1 product

Verbena rigida - IJzerhard
actie
Verbena rigida - IJzerhard IJzerhard rigida
Niet op voorraad 9.99

Is de Verbena rigida winterhart?

Met de Verbena rigida heeft u een prachtige vaste plant in de tuin met paarse bloemtrossen aan de bovenzijde van de stelen. Met deze Zuid-Amerikaanse plant geniet u de hele zomer én ook nog in de herfst van de bloemen, want de bloeitijd loopt van juli tot oktober. De Verbena rigida is spaarzaam met het krijgen van bladeren. Deze smalle groene bladeren zijn overigens niet wintergroen en snoeit u het beste in het voorjaar. De vraag is ook of de Verbena rigida winterhard is. Net zoals veel andere soorten van de Verbena, is ook de Verbena rigida winterhart, maar wel matig.

Waar aan denken bij een Verbena rigida winterhart kopen?

Hoewel u een Verbena rigida winterhard kunt kopen, moet u zeker wel aan enkele zaken denken om de overlevingskansen van de plant tijdens de winter te waarborgen. Een matige winterhardheid, houdt in dat plant meestal vriestemperaturen tot -10° Celsius wel overleeft. Maar dikwijls en vooral ´s nachts vriest het nog harder. U moet zich hierop voorbereiden. Plaats de plant daarom altijd op de gewenste standplaats. Dit is een zonnige plek. Ook in de winter geniet de plant van het zonnetje en het voorkomt bevriezing. Daarnaast is een beschutte plek nodig, zodat de koude wind de plant niet aantast. Verder kan het handig zijn om de bodem rondom de plant te beschermen met compost of mulch.

Een Verbena rigida winterhart bestellen bij Het Groene Paradijs

Een Verbena rigida die winterhard is bestellen kan erg gemakkelijk online bij Het Groene Paradijs. In onze uitgebreide webshop vindt u talloze planten, struiken en siergrassen. Zo hebben wij diverse soorten van de Verbena in ons assortiment, waaronder de Verbena rigida. Wanneer u de juiste maatregelen treft, weet u zeker dat deze plant de zomer overleeft en u de komende zomer weer mooie paarse bloemen in de tuin heeft. U loopt bij ons geen enkel risico, want wij geven voor al onze planten een groeigarantie af. Dit houdt in, dat u uw geld terugkrijgt als de groei van uw plant niet volgens verwachting verloopt.