Alchemilla erythropoda - Dwergvrouwenmantel

Op voorraad

Dwergvrouwenmantel

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Alchemilla erythropoda - Dwergvrouwenmantel

Alchemilla erythropoda staat ook wel bekend als Dwergvrouwenmantel en lijkt veel op de Zachte Vrouwenmantel die we in bijna elke tuin aantreffen. Het betreft hier echter een dwergvorm, het blad is dus kleiner. Van mei tot en met augustus bloeien er gele bloemen tussen de blauwgrijze bladeren die bedekt zijn met zachte haren. Vrouwenmantel kan niet goed tegen droogte, de grond dient dus vochtig en goed doorlatend te zijn. Bij aanhoudende droogte is het belangrijk om te besproeien.

De Vrouwenmantel zaait zich snel uit. Om dit tegen te gaan kunt u direct na de bloei alle bloemen verwijderen. Bijkomend voordeel daarvan is ook dat door de bloemen te verwijderen, er een tweede bloei plaats vindt in september. In het voorjaar, na de vorstperiode, kunt u het (deels) afgestorven loof wegknippen. Leuk om te weten; aan de Vrouwenmantel zijn veel mythes verbonden. Dat komt door de mooie bladeren van de plant. Vooral bij morgendauw of als het geregend heeft zijn de druppels, die als parels schitteren op het blad, erg mooi om naar te kijken.

Wilt u Alchemilla erythropoda - Dwergvrouwenmantel kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Vrouwenmantel bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Alchemilla erythropoda - Dwergvrouwenmantel

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 40cm
Bloeiperiode Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Bloeikleur Geel
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 8
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99