Vrouwenmantel

6 producten

Alchemilla mollis - Vrouwenmantel
actie
Alchemilla mollis - Vrouwenmantel Vrouwenmantel
Alchemilla vulgaris - Vrouwenmantel
actie
Alchemilla vulgaris - Vrouwenmantel Vrouwenmantel
Alchemilla epipsila - Vrouwenmantel
actie
Alchemilla epipsila - Vrouwenmantel Vrouwenmantel epipsila
Alchemilla alpina - Alpiene Vrouwenmantel
actie
Alchemilla alpina - Alpiene Vrouwenmantel Alpiene Vrouwenmantel
Alchemilla erythropoda 'Alma' - Dwergvrouwenmantel
actie
Alchemilla erythropoda 'Alma' - Dwergvrouwenmantel Dwergvrouwenmantel
Alchemilla erythropoda - Dwergvrouwenmantel
actie
Alchemilla erythropoda - Dwergvrouwenmantel Dwergvrouwenmantel

De Vrouwenmantel bij Het Groene Paradijs

Nee, u bent niet opeens bij een kledingwinkel terecht gekomen. De Vrouwenmantel is wel degelijk een plantje! Het eerste wat opvalt aan deze prachtige vaste plant, zijn natuurlijk de schitterende bladeren. Het is een plant die mooi past in elke tuin. Deze plant is elegant en ziet er na een regenbui nog adembenemender uit. We raden u dan ook aan om deze plant te overwegen als u eens wat nieuws in uw tuin wilt hebben staan. U vindt de Vrouwenmantel uiteraard in het assortiment van Het Groene Paradijs. We hebben een zeer ruim assortiment planten voor u klaarstaan, maar ook bijvoorbeeld tuingereedschap en plantenvoeding. Neemt u gerust een kijkje om te zien wat wij allemaal voor u in petto hebben!

Makkelijk combineren met Vrouwenmantel in uw tuin

De Vrouwenmantel mag in geen enkele tuin ontbreken! Het harmonieert bijzonder goed met rozen en prachtige vaste planten, maar ook met varens, grassen en klokjesbloem. De mantel van de dame bloeit in sluierachtige, geelgroene pluimen, die in een wolk boven het gebladerte staan. De bloem staat ook erg mooi in boeketten. De plant kan goed worden gebruikt als bodembedekker, omdat hij geleidelijk dicht groeit op grote oppervlakken. Door na de bloei te snoeien kan in de nazomer een tweede bloei worden bereikt! Waterdruppels zijn vooral aantrekkelijk op het behaarde bladoppervlak.

Een Vrouwenmantel kopen bij Het Groene Paradijs

In onze webshop voor alles wat groeit en bloeit neemt de Vrouwenmantel een prominente plek in. Dit is dan ook een plant die graag gezien wil worden. Er hangen allemaal mooie verhalen samen met deze plant. Neem bijvoorbeeld de oorsprong van de Latijnse naam van deze plant: Alchemilla. Dit is afgeleid van het woord alchemist. Volgens de overlevering verzamelden zij de dauwdruppels op de bladeren van deze plant, omdat dit volgens hen de beste manier was om het puurste hemelwater onaangetast te laten. Dit water werd dan weer gebruikt in de vele vruchteloze pogingen van de alchemisten om goud te maken. Dat dit nooit gelukt is, is niet de schuld van de Vrouwenmantel!

De mooiste Vrouwenmantel planten bij elkaar

Wilt u een Vrouwenmantel kopen? We raden u dan aan om uw bestelling in onze webshop te plaatsen. Bij ons betaalt u nooit teveel voor de mooiste planten. We zorgen ervoor dat elke bestelling met grote zorg wordt ingepakt en opgestuurd. U kunt de planten dan in uw eigen tuin planten en gaan genieten van al het moois dat deze schoonheid u te bieden heeft. Let er daarbij op dat de Alchemilla niet zo gek is op droogte. De zon vindt deze plant dan wel weer heel erg prettig.