Aquilegia caerulea - Akelei

Op voorraad

Akelei

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Aquilegia caerulea - Akelei

Aquilegia caerulea, ofwel Akelei, is een vaste plant met prachtige, blauwe bloemen met witte kern die doen denken aan vogelveren. De plant heeft een volwassen hoogte van ongeveer 70 cm hoog en heeft mooie, groenblauwe bladeren. De bloeiperiode van de Aquilegia caerulea is van april tot juni. De Aquilegia caerulea is een prachtige toevoeging aan elke tuin dankzij zijn blauwe bloemen en mooie bladeren. De plant is het mooist als hij wordt geplant in een zonnige standplaats met voldoende drainage. Hij houdt van een vochtige, maar wel goed doorlatende grond. De Aquilegia caerulea is winterhard en kan zonder problemen overwinteren in koudere klimaten. Het is wel aan te raden om de plant te beschermen met een laag mulch in de winter.

 

Voor het snoeien van de Aquilegia caerulea is het belangrijk om te wachten tot na de bloeiperiode. Dit is omdat de plant op deze manier tijd heeft om zijn zaden te zetten voor de volgende bloei. Als u de plant wilt snoeien, knip dan de bloemen af zodra ze verwelkt zijn. Dit zorgt ervoor dat de plant zijn energie kan blijven steken in het groeien van nieuwe bloemen in plaats van in het produceren van zaden. Als de plant te dicht wordt, kan hij ook worden gesnoeid door een deel van de plant te verwijderen. In de winter sterft deze Akelei af.

 

Wilt u Aquilegia caerulea ofwel Akelei kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Akelei bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Vaste Planten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Aquilegia caerulea - Akelei

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 70cm
Bloeiperiode Mei, Juni
Bloeikleur Blauw
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Blauw, Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99