Campanula lactiflora 'Loddon Anna' - Klokjesbloem

Op voorraad

Klokjesbloem 'Loddon Anna'

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving

Campanula lactiflora 'Loddon Anna' is een hogere Klokjesbloem. Deze vaste plant bloeit in de maanden juni en juli met lichtpaarse bloemen en bereikt dan een hoogte van zo'n 125 centimeter. Campanula lactiflora 'Loddon Anna' verliest zijn blad in de winter, na de vorstperiode in een voorjaar kunt u dit verwijderen. Prefereert een standplaats in de zon of gedeeltelijke schaduw op een goed drainerende bodem.

 

Wat is de Campanula lactiflora Loddon Anna voor plant?

De Campanula is een vaste plant die in veel gedaantes voorkomt. Er zijn veel verschillende cultivars van de Campanula verkrijgbaar, in diverse hoogte en kleuren. Een van deze varianten is de Campanula lactifflora Loddon Anna. Dit is één van de hogere soorten van de Campanula. De Loddon Anna wordt gemiddeld zo´n 125 centimeter hoog. Dit is best hoog als u dit vergelijkt met anders soorten die veelal bodembedekkers zijn. Wat bij alle soorten van de Campanula en zeker ook bij de Loddon Anna het geval is, is de rijke bloei met bloemen. Daarnaast krijgt de Campanula lactiflora Loddon Anna unieke kleine lichtroze bloemetjes in stervorm.

 

Waar rekening mee houden bij een Campanula lactiflora Loddon Anna kopen?

Wilt u voor in uw tuin een Campanula lactiflora Loddon Anna kopen? Dan heeft u niet alleen een hoge plant waarmee u gemakkelijk borders kunt vullen. U vult uw tuin aan met een erg gemakkelijke plant die weinig eisen stelt. Waar u wel rekening mee moet houden, is de standplaats. Vrijwel alle soorten van de Campanula en dit geldt ook voor de Loddon Anna, houden erg veel van de zon. Een zonnige plek of eventueel halfschaduw is vereist. Een goed doorlatende grond helpt ook mee om de Loddon Anna een rijke bloeitijd te geven. De bloeitijd is in de maanden juni en juli. De winter zal de Campanula lactiflora Loddon Anna gemakkelijk doorkomen, maar de plant is niet wintergroen.

 

Een Campanula lactiflora Loddon Anna bestellen bij Het Groene Paradijs

De lichtroze bloemetjes van de Loddon Anna zult u niet zo heel veel tegenkomen in tuinen. Meestal gaat het om planten met felroze bloemen. Als u specifiek naar dit exemplaar op zoekt bent, dan kunt u een Campanula lactiflora Loddon Anna bestellen bij Het Groene Paradijs. Online uw planten bestellen gaat bij ons erg gemakkelijk. Wij bieden diverse veilige online betaalmethodes aan en met onze groeigarantie loopt u geen enkel risico. U weet dan zeker dat uw Campanula het onder normale omstandigheden goed zal doen.

Meer informatie

Hoogte bij levering 0-10cm
Hoogte volwassen plant 125cm
Bloeiperiode Juni, Juli
Bloeikleur Roze
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Snoeiadvies In het voorjaar het dode blad wegnemen
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Bloeiend Ja

Anderen bestellen ook

 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter
  5.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  7.99
 • Organische Meststof 1 kg Organische Meststof 1 kg Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  4.25