Pampusgras

Wegens extreme voorjaarsdrukte zijn we genoodzaakt om het minimale bestelbedrag te verhogen naar 75 EURO
Wij hopen op uw begrip voor deze situatie.

Momenteel moet u rekening houden met een levertijd van maximaal 10 werkdagen, dit geldt ook voor bestellingen die zijn geplaatst in het weekend van 21-22 maart.
Wij doen natuurlijk onze uiterste best om uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Pampusgras met haar elegante pluimen


Pampusgras komt uit Zuid-Amerika en is kenmerkend als siergras. Oorspronkelijk komt het voor op de pampa. De pampa is een tropisch grasland. Dit siergras is op alle manieren een blikvanger voor uw tuin. Of u het in een pot zet of in de grond, de veerachtige pluimen op hun stevige stengels maken uw tuin compleet. Het bevat een smal blad en zilver wit tot lichtroze pluimen. De pluimen verschijnen pas in september en bestaan uit vele kleine haartjes. Pampusgras kunt u eenvoudig kopen. Pampusgras bestellen kan via onze webshop, binnen een aantal dagen is het dan bij u thuis.

Pampusgras verjongen


Het kan voorkomen dat het hart van de pol van het gras kaal is geworden. Dit is echter geen probleem bij deze plant want wat bij haast geen enkele plant kan, kan wel bij pampusgras. U kunt pampusgras makkelijk verjongen. De pol kunt u in het voorjaar opgraven, vervolgens steekt u de pol in stukken met een scherpe spade. De dikke wortelkluit moet ook in kleinere stukken worden verdeeld. De stengels knipt u af en alleen de buitenste delen plant u in losse grond. De grond verbetert u door compost toe te voegen en genoeg water te geven.

Succesvol laten bloeien


De plek waar u het gras neer wilt zetten is van belang. Pampusgras voelt zich goed op een warme, open, zonnige plek met een voedzame grond. Het kan zijn dan in het eerste jaar nog geen pluimen ontstaan, geen zorgen ze komen vanzelf. Als de plant eenmaal groeit kan hij ook goed tegen warmte. In de winter doet u er goed aan om het gras af te dekken. Vooral in het eerste jaar is het goed voor de plant om dit te doen. De plant kent twee varianten, de mannelijke en de vrouwelijke.