Cortaderia selloana - Pampasgras

Op voorraad

Pampasgras

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Cortaderia selloana - Pampasgras

Cortaderia selloana ofwel wordt tegenwoordig weer steeds vaker geplant en dan voornamelijk als blikvangers in bijvoorbeeld grote bloembakken of in een grote groep achter in de border. Cortaderia selloana is minder geschikt voor de wat kleinere tuinen. Behalve dat het blad van de Cortaderia selloana een grote sierwaarde heeft kun je ook niet om de grote pluimen heen die vanaf september tot en met oktober bloeien. De bloempluimen van de Cortaderia selloana zijn bijzonder groot te noemen, deze worden maar liefst 80 cm lang. Het grijsgroene blad van de Cortaderia selloana is 150 tot 200cm lang en is gevaarlijk scherp. Als je met je hand langs het blad van de Cortaderia selloana gaat kan je een behoorlijke snijwond oplopen.

 

De Cortaderia selloana is ook vorstgevoelig en dient tijdens strenge winters afgedekt te worden. Het is, in tegenstelling tot wat je vaak leest, niet verstandig om het blad voor de winter af te knippen. Beter is het om wat stro tussen het blad te stoppen en het geheel goed aan te binden met een touwtje. Je kan dan het blad van de Cortaderia selloana in het voorjaar afknippen tot een hoogte van ongeveer 30cm. Cortaderia selloana bereikt een hoogte van ruim 200cm en bloeit wit van september tot en met oktober.

 

Aanplanten en verzorgen

Als u de grootste fouten in pampasgrasverzorging vermijdt, kunt u lang van het decoratieve gras genieten. De beste planttijd voor Cortaderia selloana is het late voorjaar, omdat ze warmte nodig hebben om te groeien en nog steeds erg gevoelig zijn voor lage temperaturen, vooral in de eerste winter. Perfect is dan ook een tijd na de IJsheiligen. Omdat het siergras een voedselrijke grond nodig heeft, moet je, als de grond wat lichter is, direct tijdens het aanplanten wat compost opnemen.

 

Cortaderia selloana is 1 van de populairdere siergrassen welke Het Groene Paradijs in haar uitgebreide assortiment heeft. Mocht u nog twijfelen om dit siergras te gaan bestellen, dan verwijzen wij u graag naar onze beoordelingen op Trustpilot, hier zult u zien dat vele tevreden klanten Het Groene Paradijs beoordelen met een 9,4. Daarnaast krijgt u altijd een hele maand groeigarantie op alle aangekochte tuinplanten, zodat u altijd vervangende planten krijgt mocht er onverhoopt uitval zijn. Door onze ruime ervaring met het online verkopen van tuinplanten, bent u verzekerd van de beste kwaliteit tuinplanten en dat uw bestelling ook in topconditie bij u thuis zal worden bezorgd.

 

Wilt u Cortaderia selloana - Pampasgras kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Pampasgras bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Siergrassen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Cortaderia selloana - Pampasgras

Hoogte bij levering 5-50cm
Hoogte volwassen plant 225cm
Bloeiperiode Juli, Augustus, September
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 1
Aantal per strekkende meter 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.8 / 5 12 review(s)
 • 14-11-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  bestelling was der snel plant was goed verpakt en zag der heel goed uit
 • 24-08-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Ik hoop dat deze ook zo mooi worden
 • 17-05-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Zag er goed uit bij aankomst, ze zaten keurig verpakt, nu hopen dat ze het goed gaan doen. Ik kan niet wachten tot ze groot zijn en pluimen gaan geven.
 • 01-05-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prima plantjes
 • 29-10-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  mooie planten, snelle levering
 • 27-10-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Snelle levering, netjes ingepakt. Nu afwachten hoe ze het volgend jaar doen.
 • 08-09-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie plant, nog wel wat iel, maar ik denk dat ik over een jaar een hele mooie grote plant zal hebben.
 • 16-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie planten
 • 07-05-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooie planten. Goed wortelstel
 • 28-08-2019
  5 out of five star rating on Trustpilot
  De planten zijn ondanks de warmte goed aangekomen , de planten waren goed verpakt in vochtige stro , de plantjes zagen er mooi uit.
 • 08-12-2018
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Netjes geleverd, geen kurkdroge kluitjes, en absoluut niet duur! Na aanplanting kom ik nog 's terug op de groei. Alvast aangenaam verrast door deze dienst.
 • 21-10-2018
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Erg grote planten gekregen, doen het goed in de tuin!
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99