Skimmia japonica

Tonen als Foto-tabel Lijst

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een bijzondere Skimmia Japonica in de tuin

De skimmia japonica is een van oorsprong Japanse plant die ook veel in Zuidoost-Azië voorkomt. Het is een best bijzondere plant om in Nederland of België in de tuin te hebben staan, maar ondanks dit is het ook een plant die in zeer veel soorten voorkomt. Voor deze plant is het geslacht erg belangrijk. Dit zal namelijk bepalen of u bloemen of bessen aan de plant krijgt tijdens de bloeiperiode. De mannelijke plant heeft bloemen en de vrouwelijke plant bessen. Sommige soorten hebben mooie trossen met bloemen of bessen, die ook in bijvoorbeeld kerststukjes goed tot hun recht komen.

Een skimmia japonica blijft het hele jaar door groen

De skimmia japonica is een winterharde én wintergroene plant. Bij sommige soorten van de skimmia japonica groeien de knoppen van de bloemen al in het najaar, om in het voorjaar uit te komen. Bij de soorten met bessen, kan het voorkomen dat u hier ook tijdens de winter van geniet. Zorgt u er wel voor dat de skimmia japonica niet in de volle zon wordt gezet. Halfschaduw tot schaduw is voor deze plant voldoende. De kleuren van de bloemen en bessen zijn over het algemeen rood, roze of wit. Uiteindelijk kan de skimmia japonica tot wel een meter hoog worden.

Uw skimmia japonica online bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u een echte Japanse plant in de tuin en die gemakkelijk te onderhouden is? Bestel dan een skimmia japonica online bij Het Groene Paradijs. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment van deze plant. Let u dus vooral goed op het type skimmia japonica die wilt u bestellen en houd er rekening mee dat alleen de mannelijke planten bloemen geven. Bij ons online bestellen gaat zeer gemakkelijk, waarna wij zorgen voor een snelle en vooral onbeschadigde levering van uw skimmia japonica.