Skimmia japonica 'Fragrant Cloud'

Op voorraad

Skimmia Fragrant Cloud

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Skimmia japonica 'Fragrant Cloud'

Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' ofwel Skimmia is een groenblijvende sierheester, die redelijk winterhard is. Behalve groenbljvend is het ook nog een langbloeiende plant, wat de plant extra aantrekkelijk maakt. De Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' begint in september al vele bloemtrossen te vormen, die dan nog vrij klein zijn. Vanaf oktober t/m maart staat de Skimmia volop in bloei met prachtige bloemtrossen. In april openen de bloemen zich en komt een mooie witte crèmekleur te voorschijn, die nog aanhoudt tot ver in mei. Al met al bloeit Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' dus langdurig en overvloedig en is daardoor een sieraad voor de tuin.

Het blad van Skimmia Japonica is groen van kleur en heeft een lancetvorm en is flink stevig. De steeltjes van het blad zijn rood van kleur. De plant zelf heeft een ronde groeivorm. De Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' houdt van een plaats in de halfschaduw of schaduw, maar heeft evengoed wel licht nodig. Als de Skimmia teveel zon op de bladeren krijgt, dan worden de randen van het blad lelijk.

Wilt u Skimmia japonica 'Fragrant Cloud' - Skimmia kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Skimmia japonica bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Sierheesters. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Skimmia japonica 'Fragrant Cloud'

Hoogte bij levering 10-30cm
Hoogte volwassen plant 70cm
Bloeiperiode April, Mei
Bloeikleur Groen, Wit
Standplaats Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 3
Aantal per strekkende meter 2
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter Potgrond geschikt voor zuurminnende planten
  11.99
 • DCM Turf 30 liter DCM Turf 30 liter Ideaal voor gebruik bij de aanplant van zuurminnende planten
  8.49
 • DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea Voeding voor zuurminnende planten - Verpakking 1,5kg
  15.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99