Japans bloedgras

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Uniek Japans bloedgras

De kleur van Japans bloedgras is uniek. In de loop van de zomer komt de plant tot leven. Het siergras verandert dan van een zachtgroene kleur naar een intens rode kleur, vooral aan de uiteinden is deze felrood. Echter verschijnt deze rode kleur alleen als deze op een zonnige plaats staat. Er verschijnen daarnaast mooie, kleine zilverachtige pluimen. Een tip vanuit ons is wel om het gras af te dekken met vorst omdat het gras anders langzaam sterft.

Japans bloedgras is multifunctioneel

Dit Japans bloedgras wordt vaak gebruikt voor de aanplanting voor bodembedekking en bodemstabilisatie. Het gras is vaak te vinden bij stranden. Ook is het te vinden op gebieden die vatbaar zijn voor erosie. Daarnaast wordt het gebruikt als grondstof voor papier, wordt het gebruikt in tassen en matten, heeft het een medicinale werking en wordt het gebruikt in de Chinese geneeskunde. Ook wordt het gebruikt als dakbedekking voor huizen in Papoea-Nieuw-Guinea. De twijgen kunnen worden gekookt en de wortels kunnen worden gegeten omdat ze veel suiker en zetmeel bevatten.

Uitbreiding

Als er nieuwe scheuten ontstaan kan het grassoort gedeeld worden. Dit kunt u doen door met een groot mes de wortelkluit in delen te snijden. De stukken die u nu heeft kunt u planten waar u wilt. Er ontstaan op deze manier grote velden met bloedgras ofwel Imperata Red Baron.

Bij ons krijgt u voor elke plant groeigarantie. Dit doen wij omdat we achter de kwaliteit van de planten staan. Wij leveren alleen verse planten. Mochten de planten geen leven meer vertonen binnen de periode dan kunt u bij ons terecht en krijgt u uw geld terug. U gelooft namelijk in ons en in de planten, wij ook en daar mogen we u voor bedanken. Japans bloedgras kunt u kopen door het Japans bloedgras te bestellen via de website.