Vedergras

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Vedergras kopen bij uw plantenspecialist

Vedergras ofwel Stipa is een enorm populair siergras dat wordt gebruikt door hoveniers en professionals in met name een landschapsontwerp. Vedergras is geliefd vanwege zijn sierlijke, delicate en fijne textuur - zijn groei is te vergelijken met een prachtige fontein. Bovendien is hij extreem droogtetolerant en draagt ​​het bij aan zijn allure. Geen wonder dat dit siergras enthousiast wordt gebruikt vele tuinen. Laat u niet misleiden door zijn grote schoonheid.

De vele mogelijkheden met Vedergras bestellen

Vedergras produceert tienduizenden zaden, die worden verspreid door wind, water of vervuilde grond, maar ook via auto's en uitwerpselen van dieren. De zaadproductie kan meer dan vier jaar aanhouden en de plant zaait gewoonlijk zelf in gebieden met een sub-tropisch klimaat. Vedergras is in staat om inheemse planten en diersoorten te overwinnen zodra het eenmaal is gevestigd. Het verdringt zowel weidegrassoorten als inheemse siergrassen in kustgebieden en komt voor in alle landschappen, inclusief: stedelijke gebieden, landbouwgebieden, bossen en open graslanden.

Niemand kan dit unieke Vedergras weerstaan !

Het delicate vedergras weegt zachtjes zijn stengels in de wind en doet je dromen van duinlandschappen aan zee. Deze mooie vaste plant verspreidt een speciale flair in elke tuin, waar iedereen zich toe aangetrokken voelt. Zelfs in de winter brengen de planten van deze soort, ook bekend als vedergras, kleur aan de bewolkte dagen. De Stipa tenuissima harmonieert prachtig met andere planten zoals diamantgras lampenpoetsergras. In borders, op daktuinen, in een pot op het balkon, in rotstuinen of open ruimtes, overal is het een blikvanger! Het delicate vedergras presenteert in de zomer voor het eerst groene, fijne bladeren, die later veranderen in een witte, zilverachtige glinsterende decoratie.