Stipa tenuissima - Vedergras

Op voorraad

Vedergras

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Stipa tenuissima - Vedergras

De Stipa tenuissima, ook wel Vedergras genoemd is een fijne siergras soort. De bladeren zijn groen van kleur en erg smal. In de maanden mei tot en met augustus ontwikkelen zich de witte bloempluimen, wat zorgt voor een mooi kleureffect. De Stipa tenuissima dient op een zonnige plek in de tuin te staan, maar kan daarbij ook goed vertoeven op een halfbeschaduwde plek. Uiteindelijk kan een hoogte worden bereikt van zo'n 30 cm hoog. Dit siergras is goed winterhard.

Het dunbladige vedergras brengt levendigheid en lichtheid in de tuin. De delicate bladeren van dit siergras maken de wind zichtbaar en creëren een prachtig spel in elke tuin. De lange, dunne bladeren zien er behaard uit en slingeren gemakkelijk in de wind. Zo is Stipa tenuissima een sprookjesachtig gezicht. Polvormend en rechtopstaand groeit dit gras tot een hoogte van 30 tot 40cm. De plant blijft slank met een diameter van ongeveer 30cm. Daarom wordt aanbevolen om een groep van meerdere planten samen in een border te zetten. Vooral als het dunbladige Vedergras accenten op een open ruimte moet leggen, is een opstelling van maximaal twaalf exemplaren per vierkante meter aan te raden. Een plantafstand van 25 tot 30 cm moet in acht worden genomen. Van juni tot juli bloeit het siergras met witte tot zilverachtige pluimen. De bloeiwijzen zien er ook gevederd uit en slingeren lichtjes in de wind.

Wilt u Stipa tenuissima - Vedergras kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Vedergras bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Siergrassen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Stipa tenuissima - Vedergras

Hoogte bij levering 5-30cm
Hoogte volwassen plant 50cm
Bloeiperiode Juni, Juli
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 5
Aantal per strekkende meter 3
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.2 / 5 3 review(s)
 • 06-02-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Ideaal voor grote vlakken, goede kwaliteit en voor grote aantallen aantrekkelijke prijs
 • 13-10-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Heel tevreden
 • 21-07-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Zijn wel erg klein
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99