Calamintha nepeta 'White Cloud' - Bergsteentijm

Op voorraad

Bergsteentijm

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Calamintha nepeta 'White Cloud' - Bergsteentijm

Calamintha nepeta 'White Cloud' is een kruidachtige plant met een luchtige, witte bloem die voornamelijk voorkomt in het Middellandse Zeegebied. In het Nederlands noemen we deze plant ook wel Bergsteentijm. De plant heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30-40 cm. De bloeiperiode van Calamintha nepeta 'White Cloud' is van juni tot september. De bloemen zijn wit met een lila accent en hebben een aangename, zoete geur. Deze Bergsteentijm laat zich goed combineren met andere mediterrane planten zoals lage tijmsoorten, rozemarijn, oregano en lavendel. Meestal wordt de Calamintha nepeta 'White Cloud' toegepast in de voorste rij van een plantenborder.

 

De standplaats voor deze plant is het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Hij is winterhard en kan goed tegen lage temperaturen. Om de Calamintha nepeta 'White Cloud' in goede conditie te houden, is het aanbevolen de plant elk voorjaar, na de vorstperiode, helemaal terug te snoeien. Ook kunnen de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijderd worden om de plant er aantrekkelijk uit te laten zien.

 

Wilt u Calamintha nepeta 'White Cloud' ofwel Bergsteentijm kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Bergsteentijm bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Kruidenplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Calamintha nepeta 'White Cloud' - Bergsteentijm

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 40cm
Bloeiperiode Juli, Augustus
Bloeikleur Wit, Lila
Standplaats Zonnig
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 8
Snoeiadvies In het voorjaar terugsnoeien
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99