Bergsteentijm

5 producten

Calamintha nepeta ssp nepeta - Bergsteentijm
actie
Calamintha nepeta ssp nepeta - Bergsteentijm Bergsteentijm nepeta
Calamintha nepeta 'White Cloud' - Bergsteentijm
actie
Calamintha nepeta 'White Cloud' - Bergsteentijm Bergsteentijm
Calamintha nepeta 'Blue Cloud' - Bergsteentijm
actie
Calamintha nepeta 'Blue Cloud' - Bergsteentijm Bergsteentijm
Calamintha nepata 'Marvelette Blue' - Bergsteentijm
actie
Calamintha nepata 'Marvelette Blue' - Bergsteentijm Bergtijm
Calamintha nepeta 'Marvelette White' - Bergsteentijm
actie
Calamintha nepeta 'Marvelette White' - Bergsteentijm Bergsteentijm

Het is moeilijk om Bergsteentijm te omschrijven omdat hij niet erg speciaal is en hij ziet er over het algemeen minder goed uit in een kwekerspot. Maar wanneer u deze Bergsteentijm aanplant in uw tuin dan zal na een tijdje een donzige, etherische, schuimige massa die uit het niets lijkt te zijn gekomen. Bergsteentijm slaagt erin om tegelijkertijd luchtig en aardend te zijn.

De bloemen, die in de late zomer komen en enkele weken meegaan, zijn kleine roosjes die zich bijna over de hele lengte van de stengel uitstrekken. Bergsteentijm heeft blauwgrijze blad dat typerend is voor de nepeta-familie en het algehele effect van de plant in bloei is een witte of blauwe waas. Maar bij nadere inspectie blijkt dat de bloemen een vleugje roze hebben.

Bergsteentijm is een lid van de mint-familie. Bergsteentijm wil zon, maar kan zelfs in een noordelijke tuin prima omgaan met schaduw in de middag. Er wordt gezegd dat Bergsteentijm de voorkeur geeft aan goed doorlatende grond, maar deze vaste plant zal ook groeien in verschillende zware kleituinen met schijnbaar geen problemen. Ook is er valt het onderhoud van deze plant reuze mee, behalve het terugsnoeien in de herfst of lente nadat het is afgestorven. Nog meer tuinders zullen waarderen dat Bergsteentijm erg populair is bij bijen en andere bestuivers.