Japans Berggras

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het kan moeilijk zijn om vaste planten te vinden die in alle vier de seizoenen uw tuin verfraaien, maar Hakonechloa macra, gewoonlijk Japans Berggras genoemd, is een siergras die u verwachtingen overtreft. Japans Berggras is een prachtig overblijvend gras met sierlijk gebogen bladeren die waaien met de wind. Het groeit langzaam tot een waterval van opvallend gebladerte en is het hele jaar door sterk aanwezig in de tuin.

Hoewel de meeste grassen de voorkeur geven aan volle zon, is Japans Berggras een schaduwminnend siergras dat inheems is in vochtige berg- en bosgebieden in centraal Japan voorkomt. Zijn oorspronkelijke habitat geeft ook een idee van zijn waterbehoefte. Hoewel dit gras in de volle zon en diepe schaduw kan groeien, heeft het constant vocht nodig - geen natte voeten, maar regelmatig water geven. Japans Berggras is een taaie, langlevende vaste plant die gemakkelijk te planten is en geen ernstige insecten- of ziekteproblemen heeft. Hij presteert het best in halfschaduw en humusrijke, goed doorlatende grond.

Bladeren kunnen verschroeien in hete zomers, vooral wanneer het vocht niet constant wordt gehouden. Een wintermulch wordt aanbevolen, maar is niet perse nodig. De plant breidt zich uit door langzaam verspreidende wortelstokken, maar zijn niet woekerend. De plant wordt uiteindelijk ongeveer 60 cm breed en 45 cm hoog, en produceert in de zomer delicate trossen groene bloemen. De bladeren hebben een papierachtige textuur die op bamboe lijkt. Japans Berggras kan het beste in het voorjaar worden verdeeld, maar omdat het een langzame groeier is, zal deling jarenlang niet nodig zijn.