Hakonechloa macra 'All Gold' - Japans Berggras

Niet op voorraad

Japans Berggras

Omschrijving van Hakonechloa macra 'All Gold' - Japans Berggras

De Hakonechloa macra 'All Gold' ofwel Japans Berggras is een plant met opvallende goudgeel blad wat oranje kleurt in de herfst. De standplaats van deze plant is halfschaduw of volledig in de schaduw, de plant kan namelijk in de volle zon verbranden, ook dient de grond vochtig te blijven. De Hakonechloa macra 'All Gold' is een traagbloeier die gemiddeld 30 tot 40 cm wordt en kan ook gebruikt worden als bodembedekker. 

In het voorjaar, maar wel na de vorstperiode, kunt u de Hakonechloa macra 'All Gold' ofwel Japans Berggras snoeien tot 10 á 20 cm boven de grond. Daarnaast is het mogelijk de Japans Berggras te delen, deel de kluit doormidden wanneer deze nog in de grond zit, haal dan de gedeelde stukken eruit en plaats ze waar u wilt. Zorg dat u de gedeelde stukken genoeg water geeft.

Wilt u Hakonechloa macra 'All Gold' - Japans Berggras kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Japans Berggras bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Siergrassen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Hakonechloa macra 'All Gold' - Japans Berggras

Hoogte bij levering 5-30cm
Hoogte volwassen plant 40cm
Bloeiperiode Augustus, September, Oktober
Standplaats Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Geel
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99