Mentha rotundifolia 'Eau de Cologne' - Wollige Munt

Op voorraad

Wollige Munt

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Mentha rotundifolia 'Eau de Cologne' - Wollige Munt

De Mentha rotundifolia 'Eau de Cologne' kent u wellicht onder de Nederlandse naam Wollige Munt. Deze vaste plant heeft een volgroeide hoogte van ca. 70cm. Tijdens de bloeiperiode in juli en augustus bloeien er lilaroze tot lavendelblauwe bloemen. De bladeren zijn groenbruin van kleur en ongeveer 30cm groot. De Mentha rotundifolia 'Eau de Cologne' is zeer goed winterhard, ze kan namelijk temperaturen tot -35 graden Celcius weerstaan maar vraagt wel enige bescherming in de winter tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u er juist voor waken dat de plant niet uitdroogt.

 

Het beste gedijt de Mentha rotundifolia 'Eau de Cologne' op een zonnige warme plek in uw tuin, buiten de schaduwzone van andere bomen en struiken. Let wel; het betreft hier een woekerende plant met veel worteluitlopers. Ze laat zich makkelijk combineren met andere planten en is daarom uitermate geschikt als borderplant. In de winter sterft de plant af. U kunt in het voorjaar, na de vorstperiode, het dode loof wegnemen. De plant zal in het voorjaar weer opnieuw uitlopen.

 

Wilt u Mentha rotundifolia 'Eau de Cologne ofwel Wollige Munt kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Muntplant bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Kruidenplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Mentha rotundifolia 'Eau de Cologne' - Wollige Munt

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 70cm
Bloeiperiode Juli, Augustus
Bloeikleur Blauw, Lila, Roze
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen, Bruin
Wintergroen Nee
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 8
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99