Bodembedekkers wintergroen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 30

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 30

Van hoog naar laag sorteren

Bodembedekkers die wintergroen zijn

Bodembedekkers die wintergroen zijn zorgen voor kleur in uw tuin tijdens de koude maanden. Tijdens de winterdagen zijn er maar enkele bomen of planten die zorgen voor een groene omgeving. Bodembedekkers kleden het wat meer aan. Zij vormen het tapijt van je tuin.

De kenmerken van bodembedekkers die wintergroen zijn

Het zijn laag groeiende planten die het hele jaar groen zijn. Zij vormen een netwerk van wortels onder de grond. Naast dat ze overleven in de winter is het voordeel ook dat ze het goed doen in de schaduw. Over het algemeen hebben deze planten weinig verzorging nodig en hebben weinig last van ziektes. Ze houden de grond vochtig. De wortels groeien krachtig en zijn dicht waardoor onkruid niet de kans krijgt om ruimte te gebruiken. Het voordeel is ook dat deze de eerste jaren niet gesnoeid hoeven te worden. Uitlopers kunt u eenvoudig met een snoeischaar wegsnoeien. U kunt de tuinplanten het hele jaar door plaatsen. Enkel bij extreme hitte of bij vorst kunt u ze niet planten.

De keuze is reuze

De Goudaardbei, Perzische muts, Stekelnootje, Elfenbloem, Ezelsoor, Dwergmispel, Maagdenpalm en Ooievaarsbek zijn voorbeelden van wintergroene bodembedekkers. Naast dat de namen leuk klinken zijn ze goed te combineren met andere planten in uw tuin. Enkelen zijn alleen groen en anderen bevatten bloemetjes. Allen hebben ze leuke kenmerken, denk bijvoorbeeld aan de Elfenbloem die goed is voor vlinders en bijen of het Stekelnootje die zich kenmerkt door de opvallende vruchten in de nazomer. Wij van Het Groene Paradijs bieden je alle soorten bodembedekkers die wintergroen zijn omdat wij het belangrijk vinden dat u altijd kunt genieten van uw tuin. Bodembedekkers die wintergroen zijn kunt u bestellen in onze webshop of u kunt de bodembedekkers die wintergroen zijn kopen en ophalen op ons filiaal in Gilze.