Campanula Portenschlagiana - Klokjesbloem

Op voorraad

Klokjesbloem Portenschlagiana

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Campanula Portenschlagiana - Klokjesbloem

Campanula Portenschlagiana ofwel in het Nederlands Klokjesbloem is een laagblijvende klokjesbloem. Dit is een echte onbeperkt breed uitgroeiende plant en is dus zeer geschikt als bodembedekker. Hij kruipt tussen stenen door om zo op een afstand van de moederplant weer tevoorschijn te komen. Daarom kan de Campanula Portenschlagiana ook goed gebruikt bij een heuvelachtige tuin of bij een rotsachtige tuin. Het is dus een mooi tapijtje dat voor alle tuinen geschikt is. Waar deze klokjesbloem ook vaak voor word gebruikt is voor over een muurtje heen te groeien waardoor je een mooi beklede muur krijgt. De plant heeft liggende stengels en hartvormige bladeren met een midden-groene kleur, hij zal niet hoger worden dan 20 cm. De bloeiperiode is in mei, juli en juni en misschien nog wel een nabloei in september. Je zult dan een zee van mooie blauwe bloemen te zien krijgen met stervormige bladeren. Maar ook in de winter is het een mooie groene plant en kan hij wel tegen de vorst.


Het aanplanten van de Campanula Portenschlagiana, de gunstigste tijd is in het voorjaar. Dit omdat door de temperatuur stijging veel planten weer tot leven komen en goed zullen gaan groeien, dus ook goed gaan wortelen in de grond. En de meeste mensen hebben weer zin om de tuin weer wat op te vrolijken naar zo'n dorre winter. Wij raden aan de Campanula Portenschlagiana te planten op een plaats die zonnig is of half in de schaduw valt. Per m2 kunt u het beste rond de 9 stuks aanhouden, al hoef dit niet heel precies omdat hij toch erg in de breedte gaat uitgroeien. Een tip, u kunt ook de plant delen waardoor het terug gaat groeien naar de moederplant en het een mooi dicht tapijtje word. Per strekkende meter raden wij ongeveer 4 stuks aan.


Onze planten worden gekweekt door de beste kwekers en zullen altijd van top kwaliteit zijn. Wij hebben een ruim aanbod voor een mooie prijs! Mocht u nou vragen hebben over een bepaalde plant, aarzel dan niet en stuur ons een mail. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar en staan onze medewerkers voor u klaar. Als u een bestelling plaatst via onze website kunt u kiezen voor afhalen bij Het Groene Paradijs of het te laten bezorgen. Wat is er nou makkelijker dan plantjes thuis bezorgd te krijgen. U hoeft ze zelf niet in en uit de auto te tillen en uw auto word er niet vies van. Kortom, een ideale manier om plantjes thuis te krijgen zonder er al te veel moeite voor hoeven te doen!

 

Wilt u Campanula Portenschlagiana - Klokjesbloem kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Klokjesbloem bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Campanula Portenschlagiana - Klokjesbloem

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 20cm
Bloeiperiode Mei, Juni, Juli
Bloeikleur Blauw
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 9
Aantal per strekkende meter 4
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4 / 5 14 review(s)
 • 03-05-2024
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Goede kwaliteit en perfect verpakt
 • 07-04-2024
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Snelle verzending. De bloemen zijn heel mooi en stevig.
 • 07-08-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Zag er verzorgd uit
 • 06-08-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Planten waren kleiner dan verwacht, maar geen idee of leverancier of ik daar d eschuld van zijn. Misschien niet goed gelezen.
 • 14-06-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Van de 12 planten hadden 3 de reis niet overleefd.
 • 30-05-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Kwam in zeer slecht staat aan, veel planten kapot en afgebroken!
 • 20-05-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  uitstekend verpakt en kwaliteit!
 • 04-05-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Ik vind dat in tuincentra betere kwaliteit koopt betaal 2 € meer maar dan hebt ook wat
 • 02-05-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Planten zien er goed uit. Goed verpakt en snelle levering
 • 13-09-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Wij waren zeer verheugd om te zien met hoeveel zorg jullie de plantjes verpakken om te versturen. De plantjes zien er prima uit, nu nog even wachten hoe ze groter groeien. Maar niet te groot want het blijft natuurlijk een bodembedekker!
 • 02-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  prachtige bloemen
 • 16-06-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Plantjes beter stekjes te noemen waren erg klein en van sommige waren de wortels niet meer dan2-3 cm. De potjes rond 9 cm. waren niet eens doorworteld. Gelukkig groeien ze het wel.
 • 30-01-2020
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Ik heb deze plant gebruikt in mijn tuin om over een laag muurtje heen te groeien en het ziet er super uit! Ze groeien goed.
 • 25-05-2019
  5 out of five star rating on Trustpilot
  gewoon zeer mooie tuinplant mooie plant zeer mooie bloem de witte variant is ook een aanrader
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99